LADEN

Typ om te zoeken

Vrije energie (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vrije energie (Tom Lassing)

Op heel veel plekken in de wereld zijn uitvinders actief om ‘vrije energie’ op te wekken. Deze vrije energie is door Nicolai Tesla ooit al eens gebruikt om een auto mee te laten rijden en naar verluidt zou hij ook via een grote gebouwde toren enorme vermogens op hebben weten te wekken. Nadat een onweersstorm door zijn buren aan hem toegeschreven werd, is de verdere ontwikkeling van die vrije energie opwekking door de lokale overheid stop gezet. Tesla had daarnaast ook problemen met zijn geldschieters die helemaal geen interesse in vrije energie hadden. Zou het een succes worden, dan zouden hun energiebedrijven niets meer verdienen.
De belofte van vrije energie werd echter wel een droom van velen. Het is nu einde 2017 en we zijn nu een eeuw verder.
Nog altijd is het een belofte, ondanks dat enkele uitvinders al claimen werkende machines te hebben. Als ze dat vervolgens moeten komen bewijzen, dan komt er altijd op het laatste moment iets tussen. Wel kunnen de ontwikkelaars altijd meer geld gebruiken. Het zijn wat dat betreft net die TV pastoors in de VS. Geld hebben ze nooit genoeg.
De verdenking van oplichting is dus niet zo heel ver gezocht.
In Kroatië is een groepje uitvinders actief, maar helaas, op een recent Vrije Energie congres lieten ze het op het laatste moment afweten.
Uit Georgië komt Daniel Youssefi en ook die liet het op datzelfde congres op het laatste moment afweten. Ook de 30 bestelde en al betaalde machines waren ook nog niet bij de klanten aangekomen. Ze waren volgens de ontwikkelaar in Turkije en Griekenland blijven steken. Ze zouden namelijk niet gecertificeerd zijn. Ik heb hier mijn ernstige twijfel over. Zijn ze opgehouden bij de douane, of zijn ze nooit gestuurd?
Andere uitvinders uit Spanje, Zuid Korea, Brazilië en Duitsland hebben uiteindelijk geen interesse om een werkende machine op te leveren, of om wat ze al hebben in licentie te verstrekken aan anderen die er verder mee willen.
Zoals gezegd, het investeringsgeld is altijd heel welkom, maar een werkende machine is nog nergens onafhankelijk bewezen.
Zodra het aankomt op verifieerbare onderzoeken, is de deur hermetisch gesloten. Wie te slimme vragen stelt, krijgt geen antwoorden meer.
De droom van vrije energie blijft bestaan, maar het is wel duidelijk dat er in de markt de nodige scepsis ontstaan is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *