LADEN

Typ om te zoeken

TNO Oplichters

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

TNO Oplichters

Het onderzoek naar de kwaliteit van biologisch voedsel is doelbewust door onderzoeksbureau TNO afgezwakt. De onderzoekers waren positief, maar TNO lag dwars en eiste afzwakking van de conclusies.
Na het onderzoek van 2005 is er vervolgens nooit meer op dat vlak een wetenschappelijk onderzoek in Nederland gedaan. De minister was zo teleurgesteld over de uitkomsten dat geen verder onderzoek gefinancierd werd.
Er waren enorme gevoeligheden indertijd. Immers was de kippenfok nog grotendeels een kwestie van zo veel mogelijk kippen in een vierkante meter en laat ze zo snel als het kan groeien. (Plofkippen)
De sector heeft daarom via TNO haar invloed doen gelden en negatieve resultaten voor de reguliere kippenteelt laten afzwakken.
Een kind begrijpt nog dat kippen die meer ruimte krijgen, beter voedsel krijgen en gewoon buiten mogen scharrelen gezonder zijn. Je moet het alleen wetenschappelijk bewijzen voor het in de bureaucratie waar is. De gevestigde landbouw is machtig… en was dat in 2005 zeker nog meer dan nu.
TNO zegt nu ‘niet meer te kunnen achterhalen’ hoe het indertijd gelopen is.
Het is wederom een smet op de wetenschap.
De wetenschap die stelt dat ze puur kijkt naar de feiten, maar ondertussen in het echt eerst kijkt naar wat het meest geld gaat opleveren EN DAN pas kijkt welke feiten het beste passen bij “het meeste geld kunnen verdienen”.
Ook de Universiteit van Wageningen is in dit dossier bedenkelijk actief geweest. Ook daar waren ze niet blij met de wetenschappelijke conclusie dat biologische kippen gezonder zijn dan de industrieel opgefokte kippen.
Gezien de fraude van TNO en de universiteit van Wageningen zou er nu alsnog een écht onderzoek moeten plaatsvinden. Desnoods in het buitenland, om te voorkomen dat financiële belangen alsnog en wederom de hoofdrol in het onderzoek gaan spelen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *