LADEN

Typ om te zoeken

Tjokvol lithium

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Tjokvol lithium

De wereld heeft lithium nodig voor met name autobatterijen. Maar… we willen niet afhankelijk zij van landen zoals China en Rusland.
Waar dus de lithium vandaan halen?
Nu, misschien de Belgische Kempen?
Geothermiebedrijf Hita heeft ontdekt dat het grondwater in de Kempen veel lithium bevat. Dat houdt in dat er forse voorraden lithium in de bodem moeten zitten.
Wat nu te doen?
We willen heel veel autobatterijen om elektrisch te gaan rijden, en we willen ook allemaal batterijen voor onze smartphones, maar laat het duidelijk zijn, vrijwel niemand wil een lithium mijn in de achtertuin. Immers hoe ga je die lithium aan de bodem onttrekken?
Als dat kan door water op te pompen, van lithium te ontdoen en dat water in bekkens te laten verdampen zoals bij de zoutpannen, dan zou dat kunnen leiden tot een Groningen scenario. Veel water onttrekken en niet terugstoppen kan leiden tot een situatie waarbij de bodem uiteindelijk gaat zakken en (milieu)schade enorm zal zijn.
Hoeveel hebben we over voor schoon rijden?
Hoe kunnen voorkomen dat ‘voor de winst’ enorme schade gaat worden aangericht, zonder dat de bedrijven die de winst gaan maken daar ooit verantwoordelijk voor gesteld gaan worden?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *