LADEN

Typ om te zoeken

Rechtszaak tegen oliemaatschappijen

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rechtszaak tegen oliemaatschappijen

Die rechtszaak in Californië draait niet om het feit dat oliemaatschappijen zijn wat ze zijn. Dat is het probleem niet. Het punt is dat de oliemaatschappijen al heel lang heel veel kennis hebben over de mate waarin ze vervuilen. Ook dat is nog niet eens het probleem…
Het probleem is dat ze die kennis geheim hielden en BEWUST modernisering en verduurzaming hebben tegengewerkt door misinformatie en lobby werk voor de promotie van fossiele energie, terwijl ze doelbewust de ontwikkeling van duurzame energie tegenwerkten. Ze wisten dat het anders moest, maar ze werkten het tegen. Dat alles omdat ze maximale winst nastreefden en duurzame energie zagen ze niet als kans, maar als bedreiging.
De wereld vervuilde, mensen werden ziek en er werden enorme kosten gemaakt om de vervuiling tegen te gaan. Al die tijd (minstens 50 jaar) waren de oliemaatschappijen doelbewust bezig de ontwikkeling van duurzame energie tegen te houden, tegen te werken en te vertragen. Puur voor hun eigen winstmaximalisatie.
DAAR gaat de rechtszaak over.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *