LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 sept 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 sept 2023

  • Morgen ga ik een degelijk uranium aandeel bespreken. De prijs van uranium is namelijk boven de $60 gekomen en dat maakt een enorm verschil. Klik hier om er morgen om 12:30 uur live bij te zijn.
  • Bij de uitbetaling van de rente door Matching Capital aan deelnemers die maandelijks de rente uitbetaald krijgen is deze maand iets verkeerd gegaan. De fout ligt bij Matching Capital en ze wordt nu opgelost.
  • Er zijn wel eens dagen dat er meer onderwerpen zijn waar ik over wil schrijven, dan ik ruimte heb in de nieuwsbrief. Vandaag is zo’n dag. De rechtszaak tegen oliemaatschappijen in Californië, de wetgeving in de VS die de overheid daar open moet houden, de situatie in Oekraïne en De Krim, mijn huidige vastgoed verhuur situatie in Detroit… Ik kan wel twee, misschien wel drie nieuwsbrieven vullen vandaag. Ik bewaar die onderwerpen voor later deze week.
  • In China is de Venture Capital markt in een jaar tijd gehalveerd. Dat is geen goed teken voor de economie in China.
  • Modaal komt in Nederland steeds verder in de knel. Vooral hogere energie en voedselprijzen maken aanpassing van uitgeefgedrag noodzakelijk. Modaal is 41.500 euro inkomen. Het aantal mensen met schuldproblemen neemt dan ook toe.
  • De fossiele sector krijgt in Nederland nog meer subsidie dan al eerder werd gedacht. Ergens tussen de 40 en 45 miljard per jaar. Die subsidie wordt als noodzakelijk gezien, maar wat ze vooral doet, is het stagneren van veranderingen. De subsidie is een te mooi verdienmodel om grote veranderingen te willen. Het kabinet dacht dat de fossiele sector slechts 4 miljard per jaar kreeg en daarom gingen er stemmen op de duurzame energie subsidies te verminderen. Nu blijkt eindelijk officieel hoe extreem veel er naar de grijze energie sector gaat. De subsidie aan de fossiele sector moet worden afgebouwd om ze keihard te dwingen te vernieuwen.
  • Ook Singapore heeft het probleem dat de jonge bevolking geen kinderen wil. Het gaat vooral om de torenhoge kosten die bij het hebben van kinderen komen. Nog niet eerder werden er procentueel zo weinig kinderen geboren.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *