LADEN

Typ om te zoeken

The great reset (2)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

The great reset (2)

Heeft u gisteren het E-boek al gedownload? Het kan hier
Ik raad het van harte aan. Je hoeft het uiteraard niet met de inhoud eens te zijn. Het boekje geeft wel inzicht hoe een invloedrijke man naar deze zaken kijkt.
Het geeft namelijk goed aan hoe eerdere pandemieën de wereld veranderden. De opkomst van Europa was mogelijk niet gekomen als de pest niet eerst bijna de helft van de Europese bevolking had uitgemoord.
Dat bracht namelijk de gevestigde orde omver, zodat verlichting kon komen en werknemers zich konden gaan organiseren.
Was dat makkelijk? Neen. Was de pest wenselijk? Neen… Niemand wenst dat 50% van de bevolking omkomt.
Was het uiteindelijk voor de overlevers goed? Neen. Die hadden te leven veel, heel veel verdriet.
Het werd slechts voor generaties verder een goede zaak.
Zo kwam er toch iets goeds voort uit iets vreselijks.
Vrouwenstemrecht kwam na de Spaanse Griep waaraan veel jonge mannen stierven, terwijl er ook al zo veel in de Eerste Wereldoorlog waren omgekomen. Toeval, of een kwestie van meer invloed kunnen uitoefenen nadat een generatie gezonde (jonge) mannen weggevaagd werd?
Zo’n grote ommekeer kan nu gebeuren. Ons systeem is immers al langer ‘niet in orde’. Niet alleen omdat de VS en Europa een te groot deel van de totale wereldkoek opeten, maar ook omdat we zelfs in de VS en Europa een enorme onderlaag kennen die veel te arm is.
Bedrijven maken de dienst uit en economische belangen wegen zwaarder dan zaken als milieu en gezondheid.
Het moet dus anders en de huidige pandemie geeft ons de mogelijkheid om het anders te doen…
OF… om compleet weg te zakken in een dictatuur van machtige bedrijven en corrupte politici die een extreem machtige overheid aansturen.
Het is nu aan ons om die keuze te maken en vooralsnog staan de machtige bedrijven,, overheid en corrupte politici op voorsprong.
Men wil meer controle over ons en de meerderheid van de bevolking gaat daar nog altijd in mee. Dat is NIET de weg naar een betere wereld. Zoals vroeger wordt het nooit meer, dus NU is het moment om onze toekomst te bepalen!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *