LADEN

Typ om te zoeken

Slechtere cijfers Aegon

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Slechtere cijfers Aegon

Ik las dit: De resultaten van Aegon worden vertekend door hogere sterftecijfers als gevolg van de coronapandemie.
Er is een oversterfte dit jaar, dat is een feit. Alleen ik zie na maart 2021 die corona oorzaak niet! Er zijn meer mensen doodgegaan, alleen het totale aantal Coronadoden komt niet overeen met de oversterfte. Zeker niet na maart 2021!

Nu is het punt, we weten hoeveel mensen er sterven aan of met corona. Dat wordt bijgehouden.
Het aantal Nederlanders die in 2021 aan of met Corona overleed, is momenteel nog door het CBS in onderzoek. Het jaar is daarbij ook nog niet om.
Er zijn wel voorlopige cijfers bekend.
In het eerste halfjaar van 2021
Januari 4370 + 83 mogelijke Corona doden
Februari 2513 + 57
Maart 1614 + 29
April 1379 + 18
Mei 926 + 9
Juni 244 + 4
Wat opvalt is dat het aantal Corona doden enorm afnam richting de zomer.
Er vallen meer zaken op:
In mei en juni 2020 was er een duidelijke onder sterfte in bijvoorbeeld zenuwstelsel doden. In mei en juni 2021 was die onder sterfte een opvallende oversterfte geworden.
Dat is gek! Je zou dan de conclusie kunnen trekken dat in mei en juni 2020 te veel mensen werden toegewezen als doodgegaan aan Corona, terwijl ze anders zouden worden toegeschreven aan hun al bestaande kwaal. Dat terwijl in 2021 er dus zeker geen sprake was van Corona, maar de cijfers voor zenuwziektes op of boven gemiddeld van de laatste jaren lagen.
Het aantal mensen dat in juni 2021 stierf aan hart- en vaatziektes is sinds 2015 (oudste cijfer in de Excel sheet van CBS) niet zo hoog geweest! Waarom hebben mensen nu zoveel last van deze ziekte?
Wat is er veranderd?
Eén verandering is dat we na maart van dit jaar zijn gaan vaccineren. Het aantal Corona doden nam daarop flink af, maar het aantal overledenen die als gevolg van andere aandoeningen overleed nam juist bovengemiddeld toe.
In oktober 2021 stierven er 1.250 mensen meer dan verwacht. We zien eigenlijk na de zomer een structurele over sterfte, terwijl het aantal Corona doden na maart 2021 enorm terugliep.
Er is dus nog altijd een oversterfte, alleen de oorzaak is niet (alleen) Corona!
Als Aegon dus stelt dat haar cijfers slechter zijn door Corona, dan is dat een halve waarheid.

De grote vraag die nu beantwoordt moet worden… Waarom nu een oversterfte terwijl verwacht had mogen worden dat na de oversterfte van 2020 aan Corona er nu een structurele onder sterfte zou zijn! Waar gaan al die mensen nu aan dood?
Waarom is dit geen topprioriteit?
We doen er alles aan om Corona besmettingen te voorkomen, maar ondertussen overlijden meer mensen dan verwacht had mogen worden aan andere oorzaken!

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *