LADEN

Typ om te zoeken

TempleTom rapport

Beleggers Nieuws

TempleTom rapport

 

Het originele rapport is een drama geworden. Wat is het geval… Net voor de fraudes van de Chinese aandelen bekend werden, heb ik een portefeuille van 25 spotgoedkope (kleine) aandelen samengesteld. Indertijd K/W onder de 5 en met goede vooruitzichten etc.
Dat was helemaal niet duur, gezien ook de waarderingen van andere aandelen in zowel het Westen als China.
Toen kwam de eerste fraude definitief aan het licht.
De koersen zijn daarna gemiddeld 70% omlaag gegaan.
Eerst gingen de K/W verhoudingen van alle aandelen nog verder omlaag. Je kwam K/W verhoudingen van 0,5  tegen. Dat wil zeggen, de winst van een half jaar kwam overeen met de koers.
Echter daarna kwam de klad er in want door de onzekerheid over de fraudes vielen de omzetten bij alle bedrijven terug. Nu nog is de gemiddelde K/W slechts drie, maar in de meeste gevallen geeft men geen winstvoorspelling meer voor 2013 af.
Enkele fraude gevallen zijn nu zeker, maar de onzekerheid blijft groot bij veel andere bedrijven. Van de oorsponkelijke 25 aandelen heeft meer dan de helft nu al nieuw management. Geen goed teken.
Fraude bestaat in vele vormen. Zo was de CEO van YONG niet in het bedrijf aan het frauderen, maar wel privé. De koers van het bedrijf ging extreem omlaag. Een nieuwe CEO mag nu proberen het vertrouwen te herstellen.
In heb dit weekend een nieuwe versie van het rapport gemaakt. Het risico is enorm, maar het is ook weer zo dat de controles nu veel scherper zijn en de waardering voor de nog altijd winstgevende bedrijven extreem laag. Dit kan natuurlijk een ideaal moment zijn, maar dat weten we uiteindelijk alleen maar achteraf zeker.
Klikt u hier om meer te weten te komen over het rapport

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *