De beurs en de economie zijn twee zaken die behoorlijk los van elkaar staan. Als u naar het journaal luistert, dan zou u dat juist niet zeggen. Journalisten gebruiken de beurs als graadmeter voor de economie.
Beleggers zouden dus het idee kunnen krijgen dat er een hechte relatie tussen de beurs en de economie is.
Als u zo’n belegger bent die dat denkt, dan gaat u de bietenbrug op.
De economie gaat nu nog altijd lekker, terwijl veel koersen al enorm gedaald zijn.
Kijk naar een aandeel als Meta. De Internet sector doet nog altijd goede zaken, maar het aandeel is in een jaar tijd 60% gedaald.
Kijk naar Alphabet, het moederbedrijf van Google. Een klein jaar geleden stond het aandeel op 150. Nu net boven de 100. De totale economie is gedurende het afgelopen jaar gegroeid!
Kijk naar Nvidia. Een bedrijf uit de semiconductor sector. Ook hier is 60% van de koers verdwenen.
Beleggers werden massaal op het verkeerde been gezet. De economie groeide, maar deze aandelen verloren gigantisch veel aan waarde. Wat als straks de economie gaat krimpen? Wat gaat er dan met de koersen gebeuren?
Hoe erg gaat het dan worden vragen velen zich af.
Nu, u zou er niet gek van moeten opkijken dat de economie in een recessie komt, terwijl de nodige aandelen dan juist weer in koers gaan stijgen.
Ik ga niet stellen dat het DUS deze aandelen gaan zijn, maar gedurende de recessie worden er interessante winsten gerealiseerd en zullen enkele dappere beleggers hun vermogen flink zien toenemen. Simpelweg omdat ze zich realiseren dat de economie en de beurs twee losstaande zaken zijn. Wat het journaal ook zegt
Tegendraads handelen
