LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 sept 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 sept 2022

  • Gisteren helaas een negatief daytrading dagje. Ik verloor 14 punten door twee trades die beide mislukten. Daarna had ik er geen zin meer in.
  • Het ziekenhuis dat in de VS als eerste haar personeel verplicht stelde te vaccineren tegen Corona is nu de eerste die zegt dat het NIET verplicht is om de booster prik te nemen. Ze zien op dit moment de medische noodzaak van die booster niet.
  • De CEO van Rio Tinto heeft laten weten dat er geen beter bod voor Turquoise Hill aandelen komt. Ik ga vanmiddag in het lunchwebinar Turquoise Hill zijdelings bespreken als voorbeeld van hoe iets heel moois alsnog helemaal mis kan lopen. Je kan je hier opgeven voor het lunchwebinar.
  • Rusland heeft een beperkte mobilisatie afgekondigd. Oekraïne moet nu iets meer haast maken, maar de maatregel is vooral schadelijk voor Rusland. Ik maakte er een video over. Kijk hier.
  • Het gisteren in het lunchwebinar besproken Meta heeft gisteravond bekend gemaakt dat het 10% wil besparen op personeelskosten. Een mooie manier om te zetten dat ze 10% van hun personeel er uit gaan knikkeren. In de VS een beproefde methode om je personeel scherp te houden.
  • Trump, zijn kinderen en zijn bedrijf zijn in New York eindelijk aangeklaagd voor belastingfraude. Het wordt tijd. Al 20 jaar is bekend dat Trump de belastingen aan het bedonderen is, maar nooit durfde of kon er een zaak opgezet worden. Het is in deze zaak overigens puur een financiële kwestie. Er is 270 miljoen aan boete eis neergelegd. Eventuele bewijzen en straffen kunnen wel worden doorverwezen naar een aanklager voor een criminele vervolging waarop wel gevangenisstraf kan staan.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *