LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 sept 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 sept 2022

  • Vandaag ga ik in het lunch webinar het aandeel META bespreken. Je kan je hier aanmelden voor het live webinar
  • Ook in België gaat Yara haar productie nu vanwege de hoge energieprijzen stilleggen. Hoewel niet leuk voor de onderneming, is het nu wel het juiste besluit. We moeten energie besparen en met de sluiting van dit bedrijf zal België enkele procenten van het totale gebruik besparen.
  • Vandaag komt er een speech van Putin. Er gaat in Rusland iets veranderen. Je kan als inwoner in feite de mobilisatie vrijwel niet meer ontlopen en mogelijk worden de twee ‘onafhankelijke republieken in Oekraïne door Putin als Russisch ingelijfd, waarna een aanval van Oekraïne er op een aanval op Rusland is. Putin kan dan een algehele mobilisatie afkondigen.
  • Gaat de FED vandaag de rente nog weer verhogen? De kans is behoorlijk groot. Beleggers zijn er duidelijk niet zo gerust op. De Amerikaanse beurzen verloren gisteren ruim een procent aan waarde.
  • De COO van Beyond Meat is op non actief gesteld. Hij zou een ruzie in het verkeer hebben gehad waarde de ruzie behoorlijk aan de hand is gelopen. Beyond Meat zit de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen. De koers is het afgelopen jaar meer dan 80% gedaald. Juli 2019 was de koers nog 196. Nu is de koers 16,05.
  • De miljoenen nota… Er komt 17 miljard om de financiële positie van de armsten te verbeteren. Het minimumloon en AOW stijgen 10%. Er komt minder belasting op werken en iets meer op vermogen. Er komt ook een prijsplafond op energie. Eindelijk komt er extra geld voor het MBO. Er gaat meer geld naar defensie. In 2025 moet Nederland aan de NAVO norm voldoen. Er komt in 2023 6 miljard meer voor zorg.
  • Donderdagavond 22 september ga ik om 20:30 uur praten met de CTO van Kitepower. Dat is het Nederlandse bedrijf dat middels kites windenergie opwekt. Die methode heeft enkele grote voordelen. Je kan zelfs gaan beleggen in het bedrijf!
    Geef je hier op voor het webinar
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *