LADEN

Typ om te zoeken

Te mooi om waar te zijn (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

Te mooi om waar te zijn (Tom Lassing)

Ik kreeg deze week weer een aanbod van een abonnee. Ze is al eerder bij me gekomen met dit aanbod. De opzet waar ze in mee doet, biedt haar 1% rendement per week en ze heeft ondertussen al enkele mensen ingeschreven en de inkomsten stromen binnen. Hoe kan dit dan een oplichting zijn…? (Immers dat stel ik als je bij me komt met 1% rendement per week.)
Ik weet namelijk voor 99,99% zeker dat het oplichting is.
Maar hoe dan, vroeg ze me.
In mijn ogen is het heel simpel. Ze keren niet echt die gemaakte winsten uit. De meeste deelnemers worden warm gehouden met papieren winsten die ze natuurlijk moeten herinvesteren om daarna dan straks superrijk te worden. Kortom, het meeste geld wordt nooit daadwerkelijk uitgekeerd. Het blijft in de onderneming die daarmee mooi weer kan blijven spelen met zogenaamde prachtige winsten die iedereen maakt. Iedere nieuwe deelnemer brengt nieuw geld in en daarmee kan het feest blijven bestaan. De paar mensen die wel winst nemen, kunnen dat doen en die zijn vooralsnog het ‘bewijs’ dat je echt winst kan nemen. Die paar winstnemers geven het bedrog enige legitimiteit. Het wordt pas een probleem als te veel deelnemers hun winsten willen cashen. Alles is er dus op gericht dat te voorkomen en de deelnemers steeds een volgende worst voor te houden zodat ze al hun winsten in het bedrijf houden.


Ik heb de lezeres afgeraden om mee te doen. Dat vond ze te ver gaan. Ik heb haar daarna aangeraden in ieder geval haar eigen geld EN de helft van de gemaakte winsten daadwerkelijk te nemen. Dat heeft ze wel gedaan. Ze loopt dus rechtstreeks nooit meer een enorm financieel risico.
Indirect hou ik echter mijn hart vast. Dit is namelijk een enorm Ponzi scheme en hoe gaan slachtoffers straks reageren richting deelnemers die wel zo slim waren om hun investering en wat winsten van tafel te halen? Hoe gaat een rechter straks oordelen over slimme deelnemers die de winst op tijd pakten?

Ik verbaas me er over hoe makkelijk mensen met dit soort opzetjes te bedotten zijn. Hebzucht doet rare dingen met mensen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *