LADEN

Typ om te zoeken

Eén van de beste dividend aandelen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Eén van de beste dividend aandelen (Tom Lassing)

Dit bedrijf heeft haar dividend nu al 41 keer verhoogd. Het is een blue chip aandeel. Hun omzet, cash flow en sterke balans maken het tot een oerdegelijk aandeel.
Het is echter geen snelgroeiende onderneming. De enige groeimarkten die ze nog hebben, zijn emerging markets waar ze nu deze producten ook beginnen te ontdekken.
Het bedrijf is 17 miljard dollar waard en de aandelen staan genoteerd op de NYSE.
Het dividendrendement is met 2,84% niet extreem hoog, maar een extreem hoog dividendrendement is niet altijd een reclame. Ze keren hun volgende dividend op 31 juli uit.
Het bedrijf heeft 2,86 miljard dollar aan schulden en heeft 1,17 miljard dollar aan cash. De boekwaarde is 6,46 dollar per aandeel. De koers is met 134,20 dollar per aandeel een stuk hoger.
Het is niet zoals ik persoonlijk mijn ideale aandeel zie, maar het is een oerdegelijk bedrijf met een koersverloop om je vingers bij af te likken. In 2009 nog een koers van 50. Nu een koers van 134. Dat is gewoon heel degelijk.
Wie dus degelijke aandelen zoekt, die moet zeker eens bij The Clorox Company (NYSE: CLX) kijken.

PS: Persoonlijk ben ik van mening dat het nu NIET het beste koopmoment is. Dit i.v.m. de gap in de grafiek die begin dit jaar gevormd is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *