LADEN

Typ om te zoeken

Streeft de VS naar energie dominantie?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Streeft de VS naar energie dominantie?

dominantie

Volgens de CEO van Marathon Petroleum is de VS op weg om een supermacht in de fossiele energie voorziening te worden.
Hij is razend enthousiast over de agenda van Trump, die inzet op fossiele energiebronnen.
De vraag is natuurlijk wat energie dominantie in fossiele energie waard is nu de wereld op andere energie bronnen aan het overstappen is.

olie, fossiele energie
Zowel duurzaam als nucleair staan hoog op de agenda, terwijl zelfs de oliestaatjes nu al zelf inzetten op enorme zonnepanelenparken om niet langer compleet afhankelijk te zijn van olie en gas.
Het streven van de VS naar dominantie op de fossiele energiemarkt lijkt weer akelig veel op het probleem wat ik al vaker aangekaart heb, namelijk dat Trump nog in de jaren tachtig leeft.
Moet de VS nu nog streven naar die positie? Wat is het waard, als je daarmee je toekomst in de nieuwe energiebronnen in feite al op achterstand zet.
In de VS werken bijvoorbeeld 40.000 mensen in de steenkolen industrie, terwijl in Duitsland 300.000 mensen werken in de zonnepanelen industrie.
Zet de VS dus niet veel te veel in op het verleden, terwijl ze de toekomst aan China en zelfs aan Europa laat?
Jezelf verbergen achter figuurlijke of zelfs letterlijke muren is nooit een goed idee geweest. Dan mis je het momentum en je wordt afhankelijk van hen die wel in beweging blijven.
Ik kan dus niet warm worden van deze Amerikaanse ambitie. Ik zie de waarde voor de lange termijn er niet van.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

2 Reacties

  1. Vandegaer Henri 6 december 2018

    Je ziet de waarde voor de lange termijn niet van in.Trump zelf waarschijnlijk ook niet . Zijn doel is zonder de korte termijn (herverkiezing) en dat lukt perfect als ik de reactie van sommige Amerikanen lees.

    Beantwoorden
  2. jan van der huizen 7 december 2018

    Amerikanen zijn nooit ergens vies van. Het is de winst die telt. en die winst kan ENORM zijn als de hele Wereld overgestapt is op andere vormen van energie en niemand nog in de olie wil zitten.
    Op dat moment zou je voor een prikkie olie-aandelen kunnen verkrijgen.
    en daarna een stuk of twee / drie kerncentrales eventjes saboteren . . . dan heb je de poppen aan het dansen. Het is beslist niet de eerste keer dat het spel op die manier gespeeld wordt!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *