LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 dec 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 dec 2018

goud, goldmoney, manipulatie JP Morgan

Gisteren was de Amerikaanse beurs dicht in verband met het overlijden van voormalig president George Bush Sr. Het was voor de handelaren een welkome rustdag na de zware daling van afgelopen dinsdag.
– Het bedrijf Goldmoney, dat beursgenoteerd is, heeft aan haar aandeelhouders aandelen Mene Inc verstrekt. Dit laatste bedrijf is afgesplitst van Goldmoney. Voor ieder aandeel Goldmoney ontvangt de aandeelhouder 0,05… aandeel Mene. Grofweg dus 1 aandeel Mene op 20 aandelen Goldmoney.
– Dumping praktijken. De prijs van een medicijn van het bedrijf Abbvie is van 600 euro per spuit nu ineens naar 100 euro gegaan. De reden is dat het bedrijf haar concurrenten nu uit de markt wil drukken. De Amerikanen en Europeanen staan op hun kop als een Chinees bedrijf dit doet, maar nu spreekt niemand er schande van als een Amerikaans bedrijf dit doet.
– Nieuw probleem tussen de VS en China. De VS heeft namelijk de CFO, die tevens de dochter van de oprichter van Huawei is op laten pakken in Canada. De VS wil het bedrijf straffen voor het aan Iran leveren van Amerikaanse waren. Dit zal zeker gevolgen hebben voor de onderhandelingen tussen beide landen.
– Een civiele rechtszaak tegen JP Morgan is voor een half jaar uitgesteld omdat deze zaak een ander onderzoek naar criminele activiteiten in de weg zou kunnen zitten. Twee traders hebben zich al schuldig verklaard aan fraude in de edelmetalenmarkt. De civiele rechtszaak is er mee gediend dat er nu ook door de autoriteiten een diepgaand onderzoek komt naar de bredere manipulatie van de edelmetalenmarkten door JP Morgan. Overigens een manipulatie die al jarenlang ook door mij werd aangegeven. Het was overduidelijk dat die markt gemanipuleerd werd.

goud, goldmoney, manipulatie JP Morgan
– Een leverancier van lenzen voor smartphones voor Apple zag de koers van hun aandeel fors dalen nadat het bedrijf bekend maakte dat de omzet 28% lager gaat zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *