LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 5 dec 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 5 dec 2018

vw, volkswagen, auto

De Amerikaanse beurzen zijn gisteren zwaar onderuit gegaan. We zagen de Nasdaq zelfs 3,8% omlaag gaan. Dat zijn percentages die niet bij een reguliere markt horen. Hier lijkt meer aan de hand te zijn.
– Robert Mueller lijkt zijn onderzoek nu te gaan afronden. Er zijn ondertussen al 92 personen aangeklaagd waarvan er al een flink aantal zichzelf schuldig hebben verklaard. Ondertussen blijft Trump iedere dag roepen dat er niets aan de hand is. Hij blijft de lijn van Goebbels volgen. Die leerde de wereld dat je een leugen net zo lang moet herhalen tot de wereld haar als waarheid accepteert.
– Volkswagen overweegt om haar auto’s te gaan bouwen in Ford fabrieken in de VS.

vw, volkswagen, auto
– De Duitse piloten van Ryanair hebben betere voorwaarden weten te bedingen. Ryanair speelt de verschillende nationaliteiten goed uit en met dreigen weg te gaan uit een land probeert ze de voorwaarden zo slecht als mogelijk te houden. Wat een heerlijk bedrijf is het toch. (not)
– Groen Links moet er meer aan doen om Amsterdam onaantrekkelijk voor individualistische toeristen (alleen maar hier voor hun eigen vermaak) te maken. De stad behoort nog net tot de 25 meest bezochte steden van de wereld. Misschien de toeristen belasting naar 20 euro per nacht?
– De ‘deal’ tussen de VS en China om elkaar 90 dagen lang geen nieuwe tarieven op te leggen staat nu al onder druk omdat Trump nieuwe dreigementen aan het uiten is. Daarnaast herkennen de Chinezen zich net in de vertaling dioe Trump aan de deal gegeven heeft. Ze voelen zich geschoffeerd door Trump. Het gaat overigens, als het om China gaat, niet alleen om VS tegen China. De rest van de wereld heeft issues met het groeiende China. Die problemen worden nu amper via de G20 aangepakt omdat de VS nu steeds de boventoon in de discussie eist.
– De protesten in Frankrijk hebben als gevolg gehad dat de beoogde belastingaanpassing op brandstof nu zes maanden opgeschoven is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *