LADEN

Typ om te zoeken

Griekenland als voorbeeld

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Griekenland als voorbeeld

schulden, problemen

In heel wat opzichten wordt Griekenland in Europa als proeftuin gebruikt door politici en banken. Je zal maar Griek zijn…
Eén zo’n voorbeeld is het feit dat in Griekenland de overheid je bankrekeningen mag leeghalen als je belastingschulden bij de overheid hebt.
Zonder overleg met je kunnen dan ze privé en of zakelijke rekeningen volledig leeggehaald worden. Als je dat overkomt, dan worden je problemen pas echt groot, want de eerstvolgende rekening voor de hypotheek, water, elektriciteit, de verzekering of dokter kunnen niet meer betaald worden. In plaats van alleen een schuld bij de overheid heb je dan in één maand ineens een schuld bij soms wel tientallen bedrijven en instanties.

schulden, problemen
De overheid zit er niet mee. Immers is ‘de overheid’ een groot log gebeuren waarin niemand zich persoonlijk verantwoordelijk voelt. Ze nemen gewoon het geld af en de zaak is afgedaan. De vervolgproblemen zijn je eigen probleem.
De Griekse overheid gaat daarbij te vaak haar boekje ernstig te buiten.
Daar kan je dan tegen protesteren, maar de watermaatschappij, de telecom aanbieder, je dokter etc. hebben daar niets mee te maken. Jij moet hen nu ook betalen en blijft betaling achterwege, dan komen er ook nog eens extra kosten en ongemak bij.
Grieken mogen één rekening beschermen tegen de overheid. Dat moet je dan actief doen en de overheid mag er dan maar één keer 1.250 euro van afhalen. Je mag echter maar één rekening beschermen en de bescherming blijkt regelmatig ook maar een wassen neus. De overheid trekt zich er namelijk niet veel van aan. Eenmaal het geld weggehaald, reageert de overheid niet meer als je protesteert. Het is vechten tegen de bierkaai.
De les die wij er uit moeten trekken…
Hou je kapitaal niet te veel op bankrekeningen in eigen land aan! Je maakt je op die manier veel te kwetsbaar. Ik raad dan ook aan om vooral spaargeld om te zetten in goud en dat goud (of zilver) aan te houden op speciale rekeningen buiten Europa. Deze aanbieder is wat mij betreft de beste.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

3 Reacties

 1. newbie 5 december 2018

  de nederlandse “financiele noodwet ” uit 1968 is per 1jan2018 zodanig aangepast dat bovenstaand nu ook hier mogelijk is !
  een en ander is in het diepste geheim besloten : u leeft al in een fiscale dictatuur !!

  Beantwoorden
 2. Gerard 5 december 2018

  Tom,

  in NL gebeurt het iets anders, de schuld wordt nl in termijnen afgetrokken van de SVB uitkering (in mijn geval AOW en in 4 termijnen).
  De mededeling krijg je gelijk met de eerste korting toegepast.Het betrof in mijn geval een verkeersboete (109 euro) waar ik niets van wist en intussen wel 2x was verhoogd vanwege niet reageren op de 2 aanmaningen.RVW heeft blijkbaar niet mijn buitenlands adres. Waar de aanmaningen naar toe worden gestuurd ?????
  Wat dat betreft is de nederlaandse overheid ook al op een hellend vlak bezig.
  Ik had toevallig ook inzage van 2 andere mensen die gekort werden en dat waren flinke bedragen die de uitkering nagenoeg volledig opslokten.Onbekend in hoeveel termijnen deze mensen werden gekort.

  Beantwoorden
 3. Riette Veenman 5 december 2018

  Je beveelt Goldmoney aan maar deze aanbieder is toch niet meer toegankelijk voor Nederlandse ingezeten? Ik moest mijn account bij Goldmoney destijds in 2011 vanwege deze reden opheffen.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *