LADEN

Typ om te zoeken

Stand van zaken Detroit Project

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Stand van zaken Detroit Project

detroit

Van de eerste 8 huizen die ik kocht, zijn er nu zeven echt in mijn bezit gekomen. Eén huis nog altijd niet omdat de vorige eigenaar een probleem met zijn ex-vrouw heeft. Die moet nog een afstandsverklaring tekenen en dat weigert ze.
Nu is er een wettelijke wachttijd van toepassing.
De andere huizen zijn in renovatie, of worden verhuurd.
Helaas duren de renovaties langer dan verwacht en dat heeft alles te maken met een extreme koude deze winter. Zelfs tot nu ligt er rond Detroit sneeuw op plekken die niet in de zon komen.
Vorige week zijn er onderhandelingen gevoerd over negen nieuw te kopen huizen. Huizen die ik in principe allemaal ga kopen, alleen wordt er nog wat onderhandeld over de definitieve koopprijs. Dat heeft alles te maken met de bouwkeuring die dan nog gedaan moet worden.

Eén van mijn huizen voor de renovatie, gekocht voor 37.500 dollar!


De huizen zijn globaal bekeken en de huizen die interessant genoeg bevonden zijn gaan bouwkundig onderzocht worden. Pas dan wordt een definitief bod gedaan. Nadat dit bod geaccepteerd is wordt er vervolgens een juridische keuring gedaan. Is de verkoper wel echt de eigenaar en staan er niet nog schulden op het huis open?
Dat werkt in de VS net even anders dan hier in Europa. Schulden worden daar vastgelegd op het onroerend goed, niet op de eigenaar. Daarom kunnen ze er zo makkelijk van hun bezit weglopen.
Je laat je schuld oplopen en verdwijnt.
Hier in Europa blijft de schuld je achtervolgen. In de VS veel minder. Daar zal degene die nog geld open heeft staan een fore closure op het huis moeten uitvoeren. Het huis wordt dan op een veiling verkocht en daarmee wordt de schuld afbetaald.
Op dit moment koop ik de huizen nog niet zelf op die veiling. Het risico is dan namelijk veel groter. Je mag die huizen niet vooraf inspecteren. Ik koop al wel huizen van partijen die zulke huizen van die veilingen af hebben gehaald. Het kost meer, maar het risico is veel lager, want nu kan ik voor de aankoop een keuring laten uitvoeren.
Op dit moment kies ik voor het lagere risico en de onafwendbare hogere aankoopprijs. Zolang het in mijn rendementseisen past, kan het.
Meedoen in dit project?
Kijk hier

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *