LADEN

Typ om te zoeken

Spreiding is een goede zaak

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Spreiding is een goede zaak

zennepanelen,warmte, opslaan

Als belegger moet je één ding altijd blijven onthouden en dat is dat we de toekomst niet met zekerheid kunnen voorspellen. Je kan aannames doen, maar zekerheid is er niet. Het is mede daarom goed om niet al je beleggingen in één mandje te stoppen.
Normaal gesproken zijn (staats)obligaties een onderdeel van de portefeuille, maar nu met de extreem lage rente die overheden betalen is dit onderdeel niet zo in zwang. Terecht naar mijn mening, maar wat kan je dan in plaats van staatsobligaties aan je portefeuille toevoegen?
Ik heb de laatste maanden al veel geschreven over woningen in Detroit. Die route is nu even gelopen, ik heb dat nu even afgesloten.
Waar ik nu mee bezig ben, is een bedrijf dat zonnepanelen parken op zowel grote daken als weilanden ontwikkeld. Toen ik er laatst op bezoek was, hadden ze 38 projecten waaraan ze bezig waren.
Ieder project vraagt de nodige investeringen voordat er ook maar een enkele zonnepaneel in beeld komt.
Denk aan de gesprekken die je met de eigenaar van het dak of het weiland moet voeren, maar vervolgens komt ook de gemeente in beeld. Dan moet er door een deskundige een tekening worden gemaakt. Vervolgens moet het technische bestek gemaakt worden en komt de gemeente met de nodige legeskosten. Dan gaat de procedure in. Mogelijk komt het tot gesprekken met de buurbewoners en met wat geluk blijft een rechtszaak over de bestemmingsplan aanpassing uit. Iedereen wil energie, maar vrijwel niemand wil een zonnepanelenpark in het zicht hebben liggen.
Pas als dat alles is doorlopen… en dat kan maar zo twee jaar duren, kan er een park gebouwd gaan worden.
Die procedure zitten ze al 38 keer in en al die aanvankelijke stappen moeten worden doorlopen.
Daar is veel geld voor nodig.
Om dat geld te verkrijgen gaat nu ook u gevraagd worden. Wilt u dit succesvolle bedrijf het geld drie jaar lang verstrekken waarmee ze dus die dure stappen kunnen doorlopen?
Kijkt u hier voor meer informatie

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *