LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 februari 2019

vervuiling

Aegon zal niet langer in de Canadese teerzanden beleggen omdat deze energievorm zeer vervuilend is. Het bedrijf zal ook niet investeren in de pijpleidingen die deze olie verplaatsen.
Amazon heeft in 2018 goede zaken gedaan. De omzet over alleen het vierde kwartaal was al 72,4 miljard dollar. Netto winst was 3 miljard dollar. Over heel 2018 behaalde Amazon een omzetwinst van 31%. Het aandeel daalde nabeurs fors tijdens de conference call.


KPN loopt de kans overgenomen te gaan worden door de Canadese investeringsmaatschappij Brookfield. De Canadezen proberen via de pensioenfondsen een (gezamenlijk) belang op te bouwen. Er is nog geen contact geweest tussen Brookfield en KPN. (Bron: Bloomberg)
KPN maakte overigens afgelopen kwartaal een omzet van 1,4 miljard euro. Dat is een daling van 1,1% ten opzichte van een jaar eerder.
De cijfers van Facebook waren een positieve verrassing voor analisten en beleggers. Het aandeel won nabeurs 12% aan waarde. De omzet steeg vorig jaar met 37% naar 55,8 miljard dollar. 2,32 miljard gebruikers zitten op het netwerk. Ondanks alle negatieve berichten groeit het aantal gebruikers nog altijd.
Centrale Banken hebben in 50 jaar tijd niet zo veel goud gekocht! We moeten terug naar 1967, de tijd van de goudstandaard om zulke omzetten terug te vinden. Vooral de centrale bank van Rusland zet in op goud in plaats van Amerikaanse dollars. Overigens heeft de VS officieel (en al meer dan 50 jaar onafhankelijk ongecontroleerd) een bijna 75% dekking in goud van haar cash reserve.
Bangladesh heeft de Filipijnse bank Rizal Commercial Banking Corp aangeklaagd voor de diefstal van 81 miljoen dollar op een account van Bangladesh bij de FED. De bank is van mening dat de diefstal niet haar schuld was. Hackers wisten het geld te bemachtigen en het werd vervolgens gewit via het gokcircuit in de Filipijnen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *