LADEN

Typ om te zoeken

Detroit beleid werkt beter dan verwacht

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Detroit beleid werkt beter dan verwacht

detroit

De positieve uitwerking van het aanzienlijke sloop- en renovatiebeleid van de stad Detroit heeft veel meer positieve impact dan vooraf was gedacht. In de leegstaande krotten woonden namelijk vaak kortstondig wel mensen. Drugsverslaafden, daklozen, criminelen. Allemaal mensen die eerder een plaag dan een wenselijk element in de stad waren. De sloop van hun leefomgeving maakte dat ze massaal wegtrokken. Eerst nog naar andere delen van de stad, maar toen overal ingegrepen werd op hun leefomgeving, kozen ze massaal het hazenpad en besloten ze hun geluk dan liever elders te proberen. De criminaliteit vloog omlaag en nu is de criminaliteit vergelijkbaar met slaperige provinciesteden van dezelfde omvang. Er is nog criminaliteit, maar het is nu binnen de perken te houden en zeker niet extremer dan elders.

Met de sloop van honderdduizenden krotten werd ook het lokale milieu een stuk schoner. Voor 2013 was er eigenlijk altijd brand in de stad. Met honderdduizenden leegstaande woningen met veel asbest, waar allemaal crimineel volk in verbleef was dat onvermijdelijk. De luchtkwaliteit was schandalig slecht.
De sloop van 10.000 woningen per maand is daarbij nu zwaar gereguleerd. Eerst de fik er in en dan de rest met een bulldozer naar de buren schuiven is er nu niet meer bij. De branden zijn verdwenen, daar waar eerst blokken vol ruïnes te vinden waren, is nu grasland gekomen.
Letterlijk hele huizenblokken zijn in sommige wijken verdwenen.

De stad trekt nu ondernemende personen aan uit heel de VS. Niet alleen vanwege de werkgelegenheid vanwege de sloop van 10.000 woningen per maand. Restaurants, muzikanten, Internet ondernemers, maar ook een bedrijf als Tesla zien in Detroit een stad die economisch harder groeit dan welk deel van de VS dan ook. Dat is het voordeel van zo diep vallen. De reden dat ze graag komen is de nu lage criminaliteitscijfers en vooral ook de lage kosten voor huisvesting. Huisvesting kost in Detroit een tiende van wat het in New York kost. Dat maakt voor veel startende bedrijven een enorm verschil.
Lees hier mijn gratis rapport over Detroit. In het rapport ook de acht huizen die ik al gekocht heb.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *