LADEN

Typ om te zoeken

Schokkende waarheid achter te rijke rijken

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Schokkende waarheid achter te rijke rijken

Er werd me een fantastische link toegestuurd door één van de lezers.
Het gaat daarbij om de inkomsten en rijkdom verdeling. Zoals ik recent al eerder schreef, is het de laatste dertig+ jaar erg goed gegaan voor de rijken, en veel minder goed voor de minder bedeelden.
Op de website die ik doorkreeg is de berekening gedaan hoeveel je in de VS zou verdienen als we de rijkdomverdeling van 1975 nu zouden hebben…
De uitkomst is schokkend te noemen.
Als je nu in de VS jaarlijks een inkomen van 50.000 dollar hebt, dan zou je met de rijkdomverdeling van 1975 nu 92.000 dollar verdienen. Bijna het dubbele!
Maar… Als je nu 1,2 miljoen PER JAAR mee naar huis mag nemen, dan zou dat met de verdeling van 1975 ‘slechts’ 540.000 dollar zijn. Je inkomen is dus dankzij die oneerlijke verdeling van de rijkdom meer dan verdubbeld als rijke Amerikaan.
De rijken zijn er dus vreselijk veel op vooruit gegaan en daar heeft Trump de afgelopen vier jaar enorm aan meegewerkt. Zijn enorme belastingaanpassing was volledig gericht op nog meer voordeel voor de rijken. Trump veroorzaakte het onderliggende probleem niet, maar hij verergerde het wel op een enorme wijze.
Hoe onterecht zou het zijn als AOC haar zin krijgt en de rijkdomverdeling weer eerlijker gemaakt wordt? Wat kan je daar toch op tegen hebben? Zelfs als rijke moet je toch inzien dat het qua verdeling oneerlijker geworden is!

Stel even dat het hier in Nederland en België net zo is… (Nederland is volgens bepaalde berekeningen het land met de grootste verschillen in rijkdom in de wereld) en u heeft nu een inkomen van ergens tussen 50.000 en 100.000 euro per jaar… Dat had dus met de verdeling van 1975 nu 92.000 tot 180.000 euro kunnen zijn geweest.

Wees er maar trots op als u rechts stemt. Stemt u immers rechts, dan stemt u van harte in met de steeds grotere inkomstenverschillen. Realiseer u dat terdege. Rutte heeft er AL DIE JAREN verder aan gewerkt en wil dat na maart blijven doen.
Ik begrijp wel dat u als belegger bang bent voor linkse partijen, maar die rijkdomverdeling is een ernstige zaak die u hoogst waarschijnlijk persoonlijk financieel zwaar raakt. Wordt daarom eindelijk eens wakker! Stem die rijkdom vergroters nu eens massaal weg in maart!
Trap niet in de val van de populisten door te stemmen op mondkapjes ja of nee, maar stem in maart eindelijk eens om zaken die er écht toe doen. Rijkdomverdeling is een enorm belangrijk punt EN ZEKER Nederlanders zouden zich er heel druk over moeten maken.
We zijn bedrogen door rechts. Wordt het nu niet eens tijd om ons te laten bedriegen door links? Moeten die nu niet eens hun kans krijgen?

Hier de site met de berekening

Tags

3 Reacties

 1. Eppo 23 januari 2021

  De verliezers van het economisch plan van Biden

  Mogelijke verliezers: lage inkomens en ouderen

  Het coronasteunpakket zou volgens Jim Paulsen, marktstrateeg bij Leuthold Group, op de lange termijn niet zo gunstig kunnen uitpakken voor mensen met een laag inkomen en ouderen.

  Dankzij Jouw geweldige vriend Joe Biden en zijn plannen en Club.
  we zullen wel snel lezen over de eerste huisuitzettingen bij je of ben je zo sociaal en jij een Salvation Army filiaal dat je ze wel zult laten blijven wonen bij je ?
  Ze stemden daar ook weer met open ogen en hun eigen val op de Democraten.

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 23 januari 2021

   Eppo,
   het gif druipt er vanaf… Ik bedoel van je reactie.

   Ten eerste… Ik was geen fan van Trump. NERGENS heb ik aangegeven een fan van Biden te zijn. Je bent dus al fake news. Een heel trieste zaak dat je dus al zo begint. Nergens voor nodig om misinformatie of leugens te verspreiden.
   Dan die Leuthold Group… Een extreme organisatie die al sinds 1981 er trots op is dat ze ‘dwars’ is. Niet echt een bedrijf waar je je quotes vandaan moet halen.

   Trump was er vooral voor de ultra rijken. Dat bleek wel uit zijn belastingmeevaller en het feit dat het grootste deel van de staatshulp voor bedrijven bij de grootste bedrijven (waaronder zijn eigen bedrijven) terecht is gekomen. De armen zijn er de laatste jaren alleen op achteruit gegaan. Als Biden dus iets wil doen om hun situatie te verbeteren, dan juich ik dat toe en dan is het onwaarschijnlijk dat ze er slechter van gaan worden. Het feit dat alleen Leuthold Group het nieuws heeft dat Biden het totaal mis heeft, zegt mij wel voldoende.

   Dan mijn huurhuizen. Ik begrijp dat je dat al enige tijd heel hoog zit. Het is al de zoveelste keer dat je daar over begint.
   Ik heb momenteel twee mensen die hun huur niet meer kunnen betalen. Eén persoon probeer ik nu via mijn manager te helpen met het vinden van een nieuwe baan. Dat doen we graag, want we hebben het liefst dat hij zijn huur kan betalen. De ander gaan we in februari mee naar de rechter om hem uit te zetten. Die man probeert namelijk het systeem te misbruiken. Hij heeft werk en inkomen, maar hij heeft besloten geen huur te betalen omdat je nu toch niet uitgezet kan worden. Ik heb er geen probleem mee om die schooier er dus uit te laten flikkeren. De rechters gaan pas in februari weer aan het werk. Ze accepteren dan waarschijnlijk alleen rechtszaken over uitzettingen, niet over het claimen van achterstallige huur. Daar zal ik dus nog heel lang op moeten wachten om dat voor de rechter te kunnen brengen.

 2. Eppo 23 januari 2021

  ok Tom dank voor je reactie . Uiteraard gun ik je heus wel je huurpenningen hoor maar lees ook wel veel Trump frame nieuws .
  En wat de Leuthold Group betreft zij worden gewoon als bron op Beursduivel geplaatst dus vast wel een betrouwbare bron..

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *