LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 januari 2020

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 januari 2020

  • De banken zeggen nu strenger te worden naar het MKB. Ze vrezen anders dat ze zelf te diep meegetrokken worden in de ellende. Het houdt in dat er in deze tweede Corona ronde meer bedrijven zullen omvallen.
  • Een goudzoekers onderneming in Canada had geluk. Ze hebben een enorme claim en konden zien dat er al veel op geboord was. Nergens was echter het resultaat van die boringen terug te vinden. Ze begonnen zelf te boren en via een verzamelaar kwam ineens de documentatie op 350 boringen boven water. Dat scheelt niet alleen veel kosten, maar ook veel tijd. Ze kunnen nu snel met een totaal beeld van hun goudvoorraden in de bodem gaan komen. Het gaat om Beauce Gold Fields (BGF.v) Gisteren steeg het aandeel 4,35%.
  • Biden is keihard aan het werk gegaan. Hij wil op vier terreinen snel slagen maken. De aanpak van Covid is er daar één van. Hij zet vooral in op snel vaccineren.
  • Biden heeft een belastingidee gelanceerd. Hij wil bedrijven met meer dan 100 miljoen aan winst extra belasten. Vaak betalen die bedrijven momenteel vrijwel geen inkomstenbelastingen. Hij wil ze een minimum van 15% belasting op de winst opleggen. Dit voorstel wordt nu al de Amazon belasting genoemd omdat het Amazon zal dwingen om eindelijk een serieus bedrag aan belastingen te gaan betalen. In 2017 en 2018 betaalde Amazon effectief geen belasting in de VS.
  • In de VS heeft één persoon een loterij met een prijzengeld van 730 miljoen dollar gewonnen. Vanuit heel de VS deden mensen mee in de hoop deze ene prijs te bemachtigen. De persoon die gewonnen heeft, is nu blij, maar zal vanaf nu heel anders in het leven staan. De meeste winnaars worden er uiteindelijk diep ongelukkig van.
  • Autofabrikant BYD heeft in Hong Kong ene extra3,9 miljard dollar uit de markt gehaald door het uitgeven van nieuwe aandelen. Warren Buffett is aandeelhouder in BYD.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *