LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 januari 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 januari 2021

rellen
  • Snelcursus politicus worden… Ik kreeg deze snelcursus toegestuurd. Volgens mij bijzonder verhelderend. Hou dit eens langs enkele politici en geef ze dan eens een score!
  • In tien Nederlandse steden rellen… Diep triest. Maar moeten we ook niet eens gaan kijken naar hoe het zo ver is gekomen? Gisteren in Eindhoven een illegale, maar vreedzame demonstratie. TOT de politie het plein wel even zou schoonvegen. Daarna diep trieste rellen en enorme vernielingen. Dat laatste is schandelijk en moet zwaar gestraft worden, maar kunnen we het ook hebben over de aanleiding? Was dat “schoonvegen” wel zo’n briljant idee? De media geeft relschoppers 100% de schuld. Ik vrees dat het besluit tot “schoonvegen” het vonkje was om deze brand te laten starten. Als de politiek keer op keer de opdracht geeft tot schoonvegen, dan vrees ik dat nog heel veel steden in brand gezet gaan worden. Het moet anders!
  • Volgens Oxfam Novib neemt de inkomensongelijkheid op dit moment nog weer sneller toe. De Corona tijd is goed voor de allerrijksten en niet goed voor de armste 50% in de wereld.
  • In Nederland komen deze week enkele belangrijke bedrijven met de cijfers naar buiten. Philips, NSI, KPN, Signify… In de VS komen deze week onder meer Apple Facebook en tesla met de cijfers.
  • FMR heeft het belang in BeSi iets kleiner gemaakt.
  • AstraZenica gaat minder vaccins aan Europa leveren. Hun vaccin heeft een gemiddelde werkzaamheid van 70%. Ik weet niet, maar als mijn auto rem een gemiddelde werkzaamheid van 70% heeft, dan mag ik de weg er niet mee op. Blijkbaar liggen de normen voor medicijnen tegenwoordig niet zo hoog meer.
  • In de VS kwam Intel met beter dan verwachte cijfers. Ook de verwachtingen voor 2021 lagen hoger dan verwacht. Het aandeel verloor daarop 9,3% aan waarde. U leest het goed.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *