LADEN

Typ om te zoeken

Salderingsregeling zonnepanelen

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Salderingsregeling zonnepanelen

Oorspronkelijk zou de salderingsregeling al in 2020 aflopen, maar de politiek kwam er niet uit. Nu is het plan geopperd om de salderingsregeling vanaf 2025 af te bouwen. Als de plannen doorgaan moet dan in 2031 geen saldering meer mogelijk zijn.

  • Ik denk dat het een goede zaak is. Waar eigenaren van zonnepanelen nu al rekening mee kunnen houden, is dat ze na 2028 een huisbatterij moeten gaan overwegen. Die kost veel geld, maar met die huisbatterij kan je dan straks veel geld besparen omdat je je overtollige energie zelf gaat opslaan. Je hoeft dan in de avond geen dure elektriciteit te kopen. Op dit moment is zo’n huisbatterij onzin, want die levert je geen voordeel op.
    Dat wordt dus helemaal anders en dat is ook goed voor heel het elektriciteitsnet. We halen er dan letterlijk de spanning vanaf omdat we veel meer elektriciteit potentie spreiden.
    Er is een extra voordeel voor Nederland. De batterij techniek ontwikkeld zich snel en over een paar jaar zijn de prijzen per kWu waarschijnlijk lager, terwijl de capaciteit van de totale batterij flink hoger ligt.
    We profiteren dus straks van de achterstand die we nu ten opzichte van andere landen opgelopen hebben.
    Je hebt nog zeker 5 jaar om te sparen. Ik raad aan dat te doen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *