LADEN

Typ om te zoeken

Verdien je een tweede kans?

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Verdien je een tweede kans?

In de VS is er ruzie ontstaan tussen twee rechters.
De ene rechter had een briljante, net afgestudeerde jurist aangenomen, maar de andere rechter vond dat heel erg ongepast en hij zocht de pers op. De briljante net afgestudeerde jurist had namelijk zijn bul tijdens zijn jarenlange gevangenisstraf gehaald.
Hij had 14 jaar gevangenisstraf uitgezeten voor een overval die hij had gepleegd en waarbij hij op een agent had geschoten.
Volgens rechter Bernstein was het zeer ongepast dat iemand die ooit op agenten heeft geschoten nu bij de rechterlijke macht kan werken.
De net aangestelde jurist heeft daarop zijn ontslag aangeboden en de rechter die hem aangesteld had heeft dat onder protest geaccepteerd.
De vraag is nu of je na het uitzitten van je straf ook gerehabiliteerd bent. Als dat niet zo is, wat zegt je dan over je kansen als ex gevangene?
Overigens krijgt rechter Bernstein nu ook de wind van voren. Immers, hoe kijkt hij aan tegen mensen die ooit al eens eerder veroordeeld zijn? Krijgen die wel een eerlijk proces bij hem? Immers, zelfs als je je straf netjes hebt uitgezeten en je iets moois van je gevangenisstraf hebt gemaakt ben je bij hem nog schuldig en krijg je geen kans.
Rechter Bernstein heeft daarop zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij zich zo extreem heeft uitgelaten over een collega rechter…
Het slachtoffer van heel dit verhaal is de net aangestelde jurist die een prachtige baan door de neus geboord werd en nu weer de goot ingeschopt is. Ik kan me indenken dat zijn geloof in een eerlijke samenleving nu ook even helemaal weg is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *