LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 jan 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 jan 2023

  • Morgen ga ik om 12:30 uur weer live een lunchwebinar geven. Je kan je hier opgeven om er dan bij te zijn.
  • Tesla voelde zich gedwongen de prijs voor de modellen 3 en Y fors te verlagen. Het aandeel verloor daarop 1% aan waarde en dat was wereldnieuws. Ondertussen verloren dezelfde beursdag Ford ruim 5% aan waarde en GM verloor 4,75%. Dat kreeg in de financiële pers minder aandacht!
  • In China vallen nu dagelijks duizenden Covid doden. Dat terwijl de officiële cijfers nu aangeven dat er niets aan de hand is. De WHO heeft dan ook grote kritiek op China.
  • Op een crypto conferentie in St Moritz was de sector positief over crypto na 2023. Over het algemeen denken ze dat het herstel nog even nodig heeft en pas na 2023 gaat komen. In 2022 ging 1,4 biljoen dollar aan crypto waarde verloren.
  • In Rusland grote vreugde over een klap die Oekraïne werd toegebracht. Er werd namelijk een flat in Dnipro geraakt met tientallen burgerslachtoffers. Dat was in Rusland reden tot feest. Ondertussen lijkt de strijd om het plaatjes Soledar wel gestreden te zijn. De Russen veroverden het plaatsje. (Voor de oorlog woonden er 10.000 mensen.)
  • De Republikeinen in de VS willen het de belastingdienst onmogelijk maken om hun personeelsbestand op peil te houden. Door pensioneringen en natuurlijk verloop is er behoefte aan 87.000 nieuwe belastingmedewerkers. De Republikeinen willen daar niet aan en willen de belastingdienst defunden. De Republikeinen willen ook van de FBI af. Die is ze te lastig omdat de FBI steeds weer Republikeinse politici snapt als ze de zaak bedonderen.
  • In Zweden is een grote hoeveelheid Rare Metals aangetroffen. Men is heel enthousiast, maar de vraag is of het allemaal wel rendabel gewonnen kan worden. Daarbij is de winning geen goede zaak voor de uitgebreide bossen die er nu liggen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *