LADEN

Typ om te zoeken

Ruslands briljante strategie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Ruslands briljante strategie

fake news, waarheid

Vorige week schreef ik al over de manier waarop Rusland haar tegenstanders aanpakt. De methode is briljant en dat is niet alleen omdat ze er zo goed in zijn.
Rusland is in wezen een zwak land. Het heeft weinig industrie, relatief weinig bevolking, enorme afstanden en een ouder wordende bevolking die ook nog over het algemeen vrij arm is. Dat land kan het economisch en militair nooit winnen van de VS, China of zelfs Europa…
Maar… hun kracht zit hem in de beïnvloeding van de publieke opinie in de wereld. Dat deden ze al heel goed toen ze de Sovjet Unie nog waren. Ze doen het nu nog altijd. Het is een relatief goedkope manier om kracht te tonen. Je doet dat door de ander moreel te verzwakken.
Ik kreeg vorige week een paar mailtjes van lezers die aangaven dat de VS ook geen lieverdje is.
Heb ik ook nooit gezegd. Het ging echter om Rusland. Op de één of andere manier ‘mag’ je niet kritisch meer zijn op Rusland als je ook niet kritisch bent op de VS.
Rusland ging het echter over, dus dan even niet miepen over de VS, China, Europa, Israël, Saoedi Arabië, Iran etc.
Daar kan ik ook veel over schrijven, maar dat is voor een andere keer.
Rusland heeft de Amerikaanse Republikeinse partij in haar broekzak.

Trump is financieel verbonden met Rusland. De voorzitter van de Senaat is door Rusland heel slim omgekocht en die hebben ze nu ook in hun greep.
Zelfs daar waar ze volledig de fout in gingen (MH17) weten ze via Internet de boel zo te verdraaien dat een flink deel van de Nederlanders twijfelt over de echte daders van die aanslag.
Die twijfel komt grotendeels door actief handelen door Rusland, maar zwak de negatieve invloed van de VS ook niet af. De leugenachtigheid van de Amerikanen was er al voor Trump kwam. Trump is alleen vele malen erger dan wie er ook voor hem zaten. We geloven de Russen zo makkelijk omdat we weten dat de Amerikanen tegenwoordig ook over van alles liegen, hun president voorop. Trump liegt zelfs over hoe laat het is. De man is niet in staat een zin te vormen zonder dat er een leugen in verwerkt zit.
Wie ga je dan geloven? De Russen die er een wetenschap van gemaakt hebben om leugens te verspreiden of een president die het gewoon niet kan laten om de hele dag te liegen.
Rusland kan met een relatief beperkte investering net zo veel macht ten toon spreiden als de VS en China. Daar moet je toch wel in zekere zin enige bewondering voor hebben.

Tags

2 Reacties

  1. M 19 augustus 2019

    Amerika is op zich economisch gezien afhankelijk van Europa china en Rusland Amerika hebt echter nooit op eigen benen kunnen staan en dat zullen ze zeker ook nooit kunnen en nooit gedaan ook als je gaat kijken wat ze per dag in het rood staan aan miljaarden op sommige dagen stabiliseert het en dagen dat het uitbundige steigt je kan zeggen dat Amerika uberhaupt bankroet is en zelf de goud overschot wat ze hebben dat zal de staatschuld niet eens 20% kunnen verlagen vergeleken met Nederland is nederland kleiner compacter en rijker dan de het land waar dromen waar zouden komen dat is maar een fabeltje om te geloven en draait op leugens veraad en manipulatie maar verder als alle landen hun financiën stop zetten dan is het binnen 24 gedaan met Amerika het is allemaal groot praat met China met het boycotten en belasting hevingen met Europa enz het is gewoon een grote politieke schouw spel van landen die meer en meer moeten betalen aan Amerika zijn we er nou niet is klaar mee om geld te pompen in een bodemloze put die landen onderdruk zetten

    Beantwoorden
  2. Victor 20 augustus 2019

    Dat dachten Napoleon en Hitler ook.lees de geschiedenis!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *