LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 augustus 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 augustus 2019

bitcoin, koers, aandeel

Gisteren kreeg ik, als reactie op mijn Rusland artikel, een bericht van een lezer die me wees op ‘de andere kant van de medaille’. Een verhaal over Moskou Mitch, maar dan positief. Het bleek te gaan om onvervalste Russische propaganda… De Russen zijn extreem actief en bijzonder succesvol in hun opzet. Ik heb overigens relatief veel reacties gehad op het stuk. Een aantal lezers vonden het linkse propaganda… Het was een weergave uit een whitepaper uit het Pentagon. Sinds wanneer is het Pentagon linkse propaganda? Overigens lig ik weer onder hacker vuur na de publicatie gisteren. Meerdere pogingen per minuut de afgelopen 24 uur.

Noord Korea heeft alle contact met Zuid Korea afgebroken. De boosheid is ontstaan door de gezamenlijke militaire oefeningen van Zuid Korea met De VS. Kim heeft gemerkt dat hij Trump kan laten dansen, en heeft nu een zetje richting Trump gegeven. Trump mag nu dansen.

Het gaat slecht met PFZW en ABP. Door de extreem lage rente halen ze hun dekkingsgraad niet. Kortingen op de pensioenen zijn nu waarschijnlijk.

De koers van het aandeel Aegon is fors gedaald nadat bekend werd dat de winst gestegen was naar 618 miljoen euro. Beleggers zijn ongerust over het feit dat de verzekeraar negatieve markteffecten voelt.

De CEO’s van de grootste 350 bedrijven in de VS verdienen 278 keer het jaarinkomen van een gemiddelde medewerker. Dat valt de CEO’s ongetwijfeld wat tegen zodat we er zeker van kunnen zijn dat het volgend jaar nog weer hoger zal zijn! In 1965 verdiende de CEO 20x het loon van de gewone medewerker.

Rabobank verdiende netto 1,2 miljard euro maar de bank ziet haar kredietverliezen oplopen. De nettowinst is daarom 29% gedaald.

Japan is nu het land met de meeste Amerikaanse staatsobligaties in haar bezit. China is nipt nummer twee. Ten opzichte van een paar jaar geleden is de Chinese positie gehalveerd.

De grootste nucleaire onderneming van China (CGN) is op een zwarte lijst van de VS terecht gekomen. Dit houdt in dat Amerikaanse ondernemingen geen zaken meer met het bedrijf mogen doen.

De bitcoin koers heeft mogelijk een bodem gevonden. Goud weet zich goed boven de 1500 dollar te handhaven.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *