LADEN

Typ om te zoeken

Rekening houden met Oekraïne?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rekening houden met Oekraïne?

Volgens de Amerikaanse inlichtingen diensten is het bevel om Oekraïne binnen te vallen al aan de Russische generaals gegeven. Ze hebben nu nog even tijd om voor te bereiden en dan moet alles één dezer dagen zijn beslag krijgen.
Hoe gaan de beurzen er op reageren anders dan negatief?
Natuurlijk schrikken beleggers.
Maar het is en blijft in mijn ogen een lokaal conflict omdat niemand er de derde wereldoorlog voor wil ontketenen.
De Oekraïners staan er uiteindelijk gewoon alleen voor.
Alleen zij kunnen het de Russen zo duur maken dat de buit niet interessant genoeg is.
Het punt is, de aanvaller heeft het initiatief en je moet wel heel sterk staan, wil je een goed geplande aanval weerstaan. Kijk maar naar hoe lang het duurde voor in de Tweede Wereldoorlog het initiatief overgenomen was.
Zoets kan jaren duren EN DAN NOG alleen als je sterk bent en je een plek kan handhaven om je te hergroeperen. Oekraïne is al niet sterk bij het begin.
Ze zijn dus vrijwel kansloos en niemand gaat ze helpen.
Wat de Amerikanen wel gaan doen, is de Russen na een inval financieel doodbloeden. Dat lukte eind jaren tachtig al. Rusland neemt dus uiteindelijk wel een risico voor de lange termijn. Vallen ze Oekraïne binnen, dan zal het Westen de Russen jarenlang het leven economisch gezien zuur maken. Op de lange termijn zullen ze dan dus Oekraïne weer op moeten geven, net zoals dat eind jaren tachtig gebeurde… Maar dat was ook pas na 70 jaar.
Ik vrees dat voor Oekraïne binnenkort het licht heel lang uit gaat. Als belegger kan ik hier weinig mee. Ik verwacht niet dat dit de beurzen lang gaat raken.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *