LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 feb 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 feb 2022

  • In Turkije is de BTW op voedsel verlaagd van 8% naar 1% om zo de prijzen voor consumenten nog een beetje te verlagen. De inflatie was er recent bijna 50%.
  • George Soros heeft ter waarde van 1,76 miljard euro een positie in Rivian gekocht. Rivian heeft een deal met Amazon voor de levering van 100.000 bestelbusjes. Amazon is 20% aandeelhouder.
  • Volgens Amerikaanse inlichtingendiensten komt er een soort “Shock and Awe” aanpak van Rusland in Oekraïne. De Russen willen in één grote slag het Oekraïense leger uitschakelen. We moeten maar hopen dat het Amerikaanse propaganda is. Veel landen nemen de berichten echter zeer serieus en roepen op als buitenlanders niet in Oekraïne te blijven.
  • Amerika heeft haar soldaten in Oekraïne het bevel gegeven het land te verlaten. De Oekraïners staan er alleen voor.
  • De prijs van een vat olie is nu op 95 dollar gekomen. Dat is lang niet de hoogste prijs ooit, maar ondertussen betalen we aan de pomp wel recordprijzen. Bedrijven in de oliesector verdienen nu dus bakken met geld.
  • Een Amerikaanse dokter roept op om kinderen in de VS massaal de vaccineren. Dan denk je.. wat een waanzin, want die kinderen hebben er geen last van, maar dan vergeet je dat veel Amerikaanse kinderen overgewicht hebben. Die zijn dus WEL kwetsbaar! Die moet je dus wel vaccineren, want die kinderen gezonder laten eten en meer laten bewegen is blijkbaar niet haalbaar.
  • Cathie Wood heeft aangegeven dat ze ondanks een rampzalig 2021 toch van mening blijft dat ze de juiste aandelen in portefeuille heeft. Ze blijft gaan voor innovatie aandelen.
  • Chinese bitcoin miners willen China verlaten, maar merken dat de Chinese autoriteiten hun containers niet kunnen of willen vrijgeven. Het hoeft geen complot te zijn. Er zijn nu eenmaal enorme problemen door de haven sluitingen in China zodra er weer een Covid besmetting is vastgesteld. Ondertussen verliezen ze omzet en gaat de opbrengst van bitcoin mining nu naar andere spelers in het veld.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *