LADEN

Typ om te zoeken

Opslaan van energie (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Opslaan van energie (Tom Lassing)

Eén van de grootste uitdagingen van de komende tien jaar is hoe we op grote schaal energie kunnen gaan opslaan. Te vaak wordt nog gedacht in de vorm van batterijen. Zelfs visionair Elon Musk van Tesla denkt eigenlijk alleen maar in de vorm van batterijen maar dan wereldrecord groot.
Daar zit geen revolutie in. Het is slechts een probleem verschuiven van energie overschot naar materiaal tekort.
Immers zijn de mijnen waar we de metalen vandaan halen gewoon eindig.
Vernieuwing zal waarschijnlijk komen vanuit IT toevoegingen aan de meest basale oplossingen die mogelijk zijn.
Zo is water omhoog pompen een heel simpele manier en met de juist software kan je dat extreem goed beheersen.
Water verwarmen of juist afkoelen is ook een mogelijkheid. Zorg voor een fantastische isolatie en laat de software de rest doen. Hoe groot wil je je voorraad aan opgeslagen energie precies hebben? Water genoeg… Zo’n bak moet ook gemaakt worden, maar beton is breder beschikbaar dan lithium.
Terug naar Tesla… Waarom heeft die elektrische auto niet een body die energie uit de zon trekt? Zou de stilstaande auto ook niet schermen kunnen laten zakken die de wielen tegen de zon beschermen en tegelijk energie uit het zonlicht trekken?

tesla
Het is een kwestie van ontwerpen. Een moderne auto hoeft er niet uit te blijven zien als een auto zoals die in feite er twintig jaar geleden ook al uit zag. De Tesla’s zijn mooi, maar hoeveel mooier zijn ze ten opzichte van de Porsche 911 die onderhand ook al bijna een halve eeuw oud is. Behalve de aandrijving van de auto is de buitenkant niet echt heel anders.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *