LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 juni 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 juni 2018

– In Spanje is teflon Rajoy alsnog eindelijk genoeg aangebrand dat hij het veld heeft moeten ruimen.
– Hongarije is het eerste Europese land dat capituleert ten opzichte van de VS. Het voelt niets voor tegenmaatregelen door de EU. De VS is buiten de EU de grootste handelspartner voor Hongarije.
– Steeds meer MKB ondernemers lossen hun bedrijfsleningen af en komen via die weg los van de bank met wie ze vaak al vanaf de start zaken doen. Het vertrouwen in de bank als betrouwbare partner neemt nog altijd af. Je krijgt een paraplu bij zonneschijn, maar als het regent neemt de bank je de paraplu snel af omdat ze bang zijn dat de deze dan kwijtraken.


– De jaarlijkse lunch met Warren Buffett heeft dit jaar 2,82 miljoen dollar voor het goede doel opgeleverd.
– De VS wil de NAFTA vervangen door losse akkoorden met Mexico en Canada. De vraag is of Mexico en Canada daar voor voelen. In het driemanschap hebben Mexico en Canada samen een grote stem. In losse akkoorden met de reus USA hebben ze beide niet veel in te brengen en zijn ze altijd de kleine en afhankelijke partij.
– China is het gedonder in de onderhandelingen met de VS goed zat. Ze dreigen nu dat alle afspraken met de VS in de prullenbak gaan als de VS alsnog met importheffingen komt. China is trouwens de importheffingen voor alle landen al aan het verlagen. Het gemiddelde importtarief gaat vanaf 1 juli van 15,7% naar net onder de 7%.
– De relatie tussen China en de VS gaat 12 juni onder zware druk komen door het openen van een veel grotere (semi) ambassade van de VS in Taiwan. China is daar helemaal niet blij mee.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *