LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 5 juni 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 5 juni 2018

– Ik heb al eerder geschreven dat onze hogere levensverwachting wel eens iets van het verleden kan zijn. De regering geeft nu al toe dat de stijging van de levensverwachting lager uitvalt dan verwacht. Daarom kan een verdere verschuiving van de AOW leeftijd vijf jaar later in gaan. Ik ben benieuwd wanneer ze gaan toegeven dat we gemiddeld al helemaal niet ouder meer worden.
– De omzet van de detailhandel nam met 2,7% toe, maar hun vertrouwen nam extreem hard af. Dit was in Nederland het zeventiende kwartaal op rij dat de omzet toe nam! En maar klagen over Internet omzet…
– ASR topman vond 40% loonsverhoging niet nodig, maar aandeelhouders drongen er op aan! Nu breekt mijn klomp. Aandeelhouders hebben niets in te brengen, maar ze kunnen wel zijn loon omhoog gaan eisen? Is die man onder invloed van pillen? Ik denk dat hij bedoelt dat de mannen achter de schermen hem dat graag wilden geven… Ik vraag me af welke ‘aandeelhouders’ dat dan zijn geweest.


– Adyen zal 13 juni op de beurs genoteerd gaan worden. Er zal een bedrag van iets meer dan 900 miljoen euro opgehaald gaan worden en dat betreft dan 12,7% van het totale kapitaal. eBay wordt nu ook klant en neemt een 5% belang in het bedrijf. Daar al Paypal het veld gaan ruimen.
– De EU kijkt of het importtarief op Chinese fietsen verlengd moet worden. China dumpt tegen afbraakprijzen in China gemaakte fietsen. De tarieven bestaan al sinds 1993. Het huidige tarief is 48,5%. Je mag je afvragen of China dumpprijzen gebruikt, of dat EU fabrikanten simpelweg te duur produceren. Elektrische fietsen vallen nu nog buiten de tarieven. De vraag is of dat zo blijft.
– Euronext gaat 105.000 eigen aandelen inkopen. Dit vanwege de langetermijnbonusregeling. De aandelen zullen tussen 3 juni en 5 juli worden aangekocht.
– Philips neemt EPD Solutions over. EPD maakt gespecialiseerde medische apparatuur waarmee het hart van de patiënt in beeld gebracht kan worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *