LADEN

Typ om te zoeken

Onze pensioenen zijn in gevaar!

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Onze pensioenen zijn in gevaar!

In de Telegraaf van gisteren stond een artikel van Martin van Rooijen, oud staatssecretaris. Het artikel heeft de naam: “Nieuwe pensioenwet wordt een catastrofe”. Ik denk dat de inhoud dus wel duidelijk is.
Het is een artikel over onze pensioenen. De behandeling van de ontwerp-nieuwe pensioenwet (WTP) in de Tweede Kamer staat gepland op maandag aanstaande.

Er is al veel verzet van diverse ouderenorganisaties en onafhankelijke pensioendeskundigen, die de WTP als een ramp voor alle pensioendeelnemers noemen, in het bijzonder voor de huidige gepensioneerden. Mensen die in 2008 gepensioneerd waren hebben tot nu toe al bijna 30% koopkrachtverlies! En dan komt de huidige inflatie daar nog bovenop.

Het bizarre is dat het vermogen van de pensioenfondsen mede door het niet-indexeren van de pensioenen enorm is toegenomen tot bijna 1800 miljard euro, met gemiddeld 7% rendement per jaar. Aangetekend nog dat onafhankelijke pensioendeskundigen hebben berekend dat de opbrengst van de pensioenpremies jaarlijks vele miljarden meer is dan de uitbetaling van de pensioenen kost.

Als de WTP onverhoopt wordt aangenomen begint de transitie van oude naar nieuwe pensioenregeling die jaren gaat duren en vele miljarden gaat kosten ten laste van de pensioenpotten.

De verzekeraars steken de vlag al uit omdat de WTP voor hen meer klanten zal opleveren. Ook de bobo’s van de pensioenfondsen (met torenhoge) salarissen en bonussen zijn enthousiast.
In het TV-programma Zwarte Zwanen van omroep Max werd o.a. ook gesproken over netwerkcorruptie, o.a. het doorgeven van baantjes aan lieden uit dezelfde kring, bijvoorbeeld adviseurs e.a. Maar ik denk dat de Tweede Kamer daarover niet zal (willen) praten.
Vindt je dit onderwerp interessant, zorg dan dat je op de hoogte blijft en dat je invloed gaat uitoefenen op de Tweede Kamer!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *