LADEN

Typ om te zoeken

De meeste consumenten betalen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De meeste consumenten betalen

Het verschil tussen zakelijke leningen en consumenten leningen is het feit dat bij wanbetaling de meeste consumenten uiteindelijk wel gaan betalen. Ze kunnen het een tijd moeilijk hebben met de afbetaling, maar zodra ze weer kunnen, wordt er weer rente betaald en afgelost op de lening.
Bij zakelijke leningen zie je veel sneller dat de zakelijke entiteit failliet gaat en daarna kan je fluiten naar je geld.
Het is om die reden dat ik in het verleden veel ‘slechte’ consumenten leningen heb overgenomen. Ik kon dat doen met korting van tussen de 15 tot 66%.
De verkoper was blij dat de lening nog wat opleverde en ik neem de gok dat er hoe dan ook wel een deel van die leningen afgelost gaat worden.
Vaak gaat het per lening om slechts enkele euro’s. Ik koop bijvoorbeeld een lening voor 6,59 euro terwijl er nog 12 euro aan lening open staat.
Zo’n lening kan dus voor mij procentueel een enorme opbrengst kennen, maar het kan ook een total loss worden. Dat is de gok die ik neem.
Het is zo dat de afwikkeling van die leningen letterlijk jaren kan duren. Al die tijd loopt de te betalen rente wel op. Als dus iemand lang wacht met betalen, dan is de aflossing nog 12 euro, maar de te verkrijgen rente kan ondertussen ook al tot wel 8 euro opgelopen zijn. Als dus uiteindelijk alsnog tot betaling overgegaan wordt, kan ik eventueel 200% rendement op die geïnvesteerde paar euro maken. Dat moet dan wel de definitief af te schrijven leningen goedmaken.
Het is dus niet zo dat alles goedkomt.
Tot op heden ben ik echter niet ontevreden met hoe het loopt. In totaal heb ik nu 49.366 euro aan leningen uitstaan. Het gemiddelde rendement na herinvestering is nu bij mij 11,96%. Voor het eerst ben ik daarmee onder de 12% gekomen.
De rente is in Litouwen de laatste jaren fors gedaald. Leuk voor de leners, minder leuk voor mij.
De lagere rente, in combinatie met versoepelde voorwaarden maakt wel dat ik voorzichtiger moet zijn met het inzetten van nieuwe leningen.
Meer info op www.p2pfinance.nl
Vanavond 8 sept 2022 om 20:30 uur een webinar over Neo Finance! Geef je hier op.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *