LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 sept 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 sept 2022

  • Frankrijk heeft aangegeven dat in de winter al haar kernreactors weer zullen draaien.
  • Rusland wil pas weer gas aan Europa leveren als de sancties weggenomen worden. Vreemde zaak, want Rusland zegt ook via Putin en enkele ministers dat de sancties haar niet raken. Waar maken ze zich dan druk om? Ze zouden toch niet jokken?
    Gisteren werd bekend dat een gelekt overheidsrapport in Rusland wel degelijk aangeeft dat de boycot van Rusland een enorme impact op de Russische economie heeft. Politici wuiven de problemen weg, maar economen zien ze wel degelijk.
  • Gisteren heb ik gelukkig nog weer 690 dollar achterstallige huur ontvangen op één van mijn verhuurde huizen. Die huurder kwam maar niet ‘bij’. Dat is nu eindelijk wel gelukt. We kunnen daarom de juridische acties op dat adres staken. Voor de huurder ook prettig dat dit subsidie dossier ook gesloten is. Het geld moest namelijk van de overheid komen en die wilden alleen actie ondernemen als we de huurder dreigden uit te zetten.
  • Er is twijfel over de juistheid van de Turkse economische cijfers. Het lijkt er op dat de Turkse overheid de rapporten heeft aangepast en mooier gemaakt dan de situatie nu is. De inflatie in Turkije is officieel 80%. Hoe kan je een degelijk beleid voeren als je al oneerlijk bent over de realiteit?
  • Oekraïne heeft een forse aanval gedaan onder het noordelijke Charkov. Ze wisten maar liefst 19 kilometer op te rukken en dreigen nu de toevoer naar een flink deel van bezet gebied te verstoren. Als ze het lukt, dan ontstaat voor de Russen nog weer een positie waarbij de soldaten zonder aanvoer komen te zitten.
  • Gisteren in de video gesproken over hoe China invloed heeft op de wereldeconomie en inflatie. Een inflatie overigens die niet komt door hoge energieprijzen… De inflatie is ontstaan omdat we in 2008 geld zijn gaan bijdrukken. Daarna was het slechts de vraag wanneer die inflatie zou komen. De hoge energieprijzen zijn in dat kader een toevalligheid.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *