LADEN

Typ om te zoeken

Onroerend goed ambities (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Onroerend goed ambities (Tom Lassing)

De vier grote steden hebben enorme onroerend goed ambities. Zo willen ze 35 miljard euro van het rijk krijgen om maar liest 1 miljoen duurzame woningen te kunnen realiseren.
Die woningen moeten er dan in 15 jaar gaan komen.
Het gaat daarbij om zowel nieuwbouw als verherbouw van bestaande woningen en gebouwen.
Het zal iedereen duidelijk zijn dat een miljoen woningen niet allemaal als vrijstaande woningen gebouwd kunnen gaan worden. De nadruk zal dan ook liggen op hoogbouw en het vervangen van industriële complexen door projecten met een woonbestelling.
Energie projecten en de aanleg van 5G internet zijn hoekstenen van de plannen.
Mark Rutte heeft de plannen aangehoord, maar laat besluiten graag over aan een volgend kabinet.

Wat is mijn idee over de plannen?

Wat mij opvalt is dat er weer geld bij moet. Als de plannen zo goed zijn, waarom betalen ze dan niet voor zichzelf? Natuurlijk kan een overheid garant staan voor bedragen, maar mag dan wel gevraagd worden de gelden later in het project terug te betalen? De Randstad krijgt momenteel al de grootste subsidies van het rijk. Als dit alles alleen maar kan als het 35 miljard kost, dan moeten we het maar eens een paar jaar laten sudderen.
Ik denk namelijk dat het wel degelijk kostenneutraal kan.
De burgemeesters hebben zich gewoon erg makkelijk als lobbyisten voor het bedrijfsleven laten gebruiken. De ondernemers er echter zijn heel slim. Waarom 15 jaar op winst wachten als je ook gewoon de overheid direct kan plukken?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *