LADEN

Typ om te zoeken

Onder nieuw management

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Onder nieuw management

De VS heeft met ingang van vanmiddag 18:00 uur onze tijd een nieuwe president. Normaal gesproken is de verandering niet zo groot en normaal gesproken zou de impact van de ene bejaarde met de andere vervangen ook niet zo heel groot zijn. Dit keer echter, gaat er wel degelijk fors wat veranderen.
Zo verwacht ik dat vooral op milieugebied de verandering snel gaan komen en ingrijpend gaan zijn.
Oliepijpleidingen zullen gesloten worden, Nationale Parken zullen uitgebreid gaan worden en heel veel milieu vergunningen die de afgelopen twee jaar zijn verstrekt, zullen weer ingetrokken gaan worden. Het is niet zo schokkend als het lijkt. De bedrijven zelf hebben in veel gevallen hun investeringen uitgesteld tot na november 2020. Ze wilden namelijk eerst weten wie er in het Witte Huis zou zitten.
Met nog vier jaar Trump hadden ze heel veel vervuilende investeringen gedaan.
Nu begrijpen ze heus wel dat veel van die “terug naar de jaren zestig” plannen niet meer doorgaan. De vergunningen om te boren in nationale parken bijvoorbeeld, dat zal waarschijnlijk nog wel in januari ingetrokken worden.
Boren in Alaska… Ik verwacht dat het niet lang gaat duren voor die vergunningen weer ingetrokken zijn.
Lozen op oppervlakte water mocht onder de vorige president ineens weer. Slechts een enkel bedrijf is er direct weer mee begonnen. Gelukkig realiseerden de meeste bedrijven zich dat qua public relations niet echt een beste beurt was.
Alleen enkele schurkbedrijven deden het. Je hebt immers ook in de zakelijke wereld brave mensen en criminelen. Helaas was de vorige president er vooral voor de zakelijke criminelen. Het was immers nooit nodig of noodzakelijk om op oppervlakte water te lozen. Dat was alleen maar nodig als je dat over de rug en gezondheid van anderen wilde doen.
Dan ben je in mijn ogen gewoon een crimineel met een bedrijf.
Onder Biden zullen ze gewoon weer investeringen in het schoon lozen moeten doen. Daar is helemaal niets op tegen.
Het is zelfs ongebrijpelijk dat zo veel Amerikanen zich er totaal niet druk over maakten de afgelopen jaren. Hun eigen gezondheid en de gezondheid van hun kinderen deed ze blijkbaar niets.
Voor ons als beleggers houdt het in dat de “groene” sector weer interessanter wordt.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *