LADEN

Typ om te zoeken

Crypto of goud

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Crypto of goud

Voor mij is dat geen vraag, ik ben écht een goud man… Maar crypto’s zijn wel heel interessant, zeker als je trader bent.
Ik vind het echter geen goed idee om spaargeld, dat ik in goud aan hou, om te zetten naar spaargeld dat ik in crypto’s aan hou.
Ik ben van mening dat crypto’s écht in het hoekje zeer speculatieve posities terecht hoort te komen.
Zelf ben ik daarom al vanaf eind 2016 alleen nog maar met de winsten in de crypto hoek aan het speculeren.
Mijn spaargeld blijft in goud (en zilver) zitten.
Mijn aandelenbeleggingen zitten vervolgens in vooral mijnaandelen. Vastgoed heb ik in Detroit. En speculatief zit ik dus in een aantal crypto’s.
Het is een heel interessante traders markt, maar ik blijf een diep wantrouwen naar die crypto markt houden. Het is allemaal erg leuk, maar de meeste initiatieven in die hoek zijn er nogal bij de haren bijgetrokken.
Bitcoin bijvoorbeeld… Wat is dat nu precies?
Is het écht een munt? Als dat zo is, waarom is het dan vrijwel onmogelijk om er mee te betalen? Zou u écht die munt voor betalingen gebruiken als u weet dat iedere transactie minstens 2 euro aan energiekosten kost?
Dus een echte munt is het niet.
Maar wat is het dan?
Eigenlijk heeft die munt niet zo heel veel meerwaarde, behalve dat ze veel meer waard is geworden. Zolang dát het geval blijft is er voor traders wel een meerwaarde. Serieus voor de markt als geheel zie ik die meerwaarde niet.
Andere cryptomunten kunnen wel écht als geld gebruikt worden, maar we doen dat nog amper. Blijkbaar is er nu de behoefte er aan nog niet zo heel sterk.
Voor écht een meerwaarde moeten er andere toepassingen komen. Daar wordt aan gewerkt. Er zijn al interessante ideeën uitgewerkt. Ideeën die op termijn de wereld kunnen veranderen.
Maar of die ideeën net zo veel speculatie winsten gaan geven als bitcoin de wereld heeft gegeven? Dat valt te bezien. De gekte in bitcoin is ongehoord. En dat voor een crypto die in feite, als je heel eerlijk bent, geen meerwaarde heeft.
Immers, er zijn meer muntjes ontwikkeld. En die muntjes kan je gewoon transacties mee doen, zonder dat het energie vreet.
Dus die enorme gekte richting bitcoin… Het is maar de vraag hoe lang die blijft bestaan. Bitcoin is een moderne manier om waarde te stallen en is interessant omdat de vraag er naar zo enorm is. Die vraag zie ik voorlopig nog niet afnemen, maar… Er komt een moment dat men massaal inziet dat bitcoin eigenlijk helemaal zo interessant niet is. Echt, het enige interessante aan bitcoin is op dit moment alleen nog maar dat de koers stijgt.
Daarom wat mij betreft alleen voor speculatie en spaargeld in goud aanhouden.
Zekerheid voor alles.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *