LADEN

Typ om te zoeken

Oekraïne misrekening

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Oekraïne misrekening

Ik lees overal van tegenstanders van politici dat de leiders die ze niet mogen allemaal aan dementie lijden. Trump, Biden, Putin…
Wie niet?
Op Trump na komen ze toch nog goed uit hun woorden. Ik denk niet dat dat het probleem is.

Putin heeft met betrekking tot Oekraïne een gok genomen en ik had vooraf al ingeschat dat hij het voor maart zou proberen. Immers is Europa nu nog enorm afhankelijk van Russisch gas. Over een maand is de winter voorbij en is dat stukje acute hefboom weg. Hij had daarbij verwacht begin maart al gewonnen te hebben. Dat is zijn misrekening geweest. Hij had zichzelf wijsgemaakt dat de Oekraïners de Russen met open armen zouden ontvangen en dat Europa onder aanvoering van Duitsland afzijdig zou blijven, bang dat ze waren om van de energiestromen afgesloten te worden.
Nu zit Rusland in diepe shit, terwijl de wereld zich als bijna één blok tegen Rusland keert.
De economische sancties doen enorm zeer terwijl de oorlog voorlopig nog niet opgeschaald kan worden naar een gruwelijker fase.
Het gaat er nu om spannen. Oekraïne kan dit niet winnen, maar Rusland kan hier nog wel verliezen. Het is vooral Putin die hier te verliezen heeft. Zijn nalatenschap is door deze oorlog volledig naar de knoppen. De vraag is of hij zich nog weet te handhaven op het pluche.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *