LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 maart 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 maart 2022

  • Ik heb gisteren twee video’s gemaakt met daarin mijn visie op de oorlog in Oekraïne. Ik heb daarbij gekeken naar vroegere conflicten, zoals ook Afghanistan en Vietnam, waarbij een onwillige bevolking de machtigste staten kan weerstaan. Dat was geen toeval, daar zit wiskunde achter. Kijk deze video maar eens even.
  • Is er deze week sprake geweest van een Plunge Protection Team actie op de beurzen? De DAX steeg woensdag 8% de CAC40 gisteren 7%. Dat zijn onwerkelijke percentages op ‘geen nieuws’. Kijk deze video maar eens even.
  • De kosten van vervoer nemen verder toe. Zowel vrachtwagen, scheeps- en luchtvaart. Het zijn niet alleen stijgende brandstofprijzen. Vliegtuigen moeten nu omvliegen, schepen moeten nieuwe routes varen omdat Russische havens vermeden moeten worden en vrachtwagens worden duurder omdat Oekraïense chauffeurs nu ergens anders ‘opschieten’.
  • Dat de aankondiging van verdere afbouw van Corona maatregelen in Nederland een week voor de verkiezingen komt, is geen toeval. De regering toe er werkelijk alles aan om die verkiezingen naar hun hand te zetten. Helaas trappen veel kiezers daar keer op keer weer in.
  • Nog altijd dreigt de delisting van Chinese aandelen in de VS. We zien dan ook de koersen van Chinese aandelen met dubbele notering of alleen notering in de VS verder dalen.
  • Rusland geeft nu zelf ook aan de economische banden met het westen te willen breken. Onder dit Russische regime hoeven we geen ontspanning meer te verwachten. Het masker is af. China wil graag goede relaties met Rusland vanwege de grondstoffen, maar voelt niets voor een Rusland dat ook in het Verre Oosten steeds agressiever gaat worden in een gebied waar juist China haar invloed wil uitbreiden. Die relatie is daarom net zo breekbaar als die tussen Rusland en het westen.
  • Amerikaanse inflatie op 7,9%. (februari op februari)
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *