LADEN

Typ om te zoeken

Nieuwe boost elektrisch rijden

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Nieuwe boost elektrisch rijden

Volkswagen en BP willen samen 1000 tankstations voorzien van oplaadstations voor elektrische auto’s.
Daartoe worden de tankstations van BP en ARAL aangepast, of worden nieuwe tankstations gebouwd. Vandaag gaat Volkswagen meer bekend maken over deze plannen.
Het is wel duidelijk dat Volkswagen nu vol inzet op elektrisch rijden. Dat is in lijn met de visie van de CEO van Volkswagen die van mening is dat waterstof geen alternatief voor auto’s is. Volkswagen is daarom volledig gestopt met de ontwikkeling van waterstof auto’s. Ook Daimler stopte daar al mee. Daimler heeft er dertig jaar onderzoek naar gedaan.
De topman van Honda gaf de stap van Honda om te gaan voor elektrisch rijden duidelijker aan. Volgwens hem is Waterstof de volgende technologie, maar is het nu tijd voor elektrisch rijden.
Opvallend genoeg zijn het BMW, Toyota en Hyundai die wel inzetten op waterstof auto’s. Maar… Er is nog geen oplossing gevonden voor het op grote schaal groen produceren van waterstof. Zolang dat niet lukt, is overstappen op waterstof vanuit milieu oogpunt gezien geen oplossing.
Hoe dan ook is op de korte termijn de elektrische auto de toekomst. Ik denk dat op lange termijn de waterstof auto een gegeven is. Immers kunnen we de batterijen voor de elektrische auto’s niet blijven maken als iedereen elektrisch gaat rijden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *