LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 maart 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 maart 2021

  • De S&P heeft gisteren weer een record gezet.
  • Volgens een onderzoek in de VS is zo’n 200 miljard aan steungeld in de VS door fraude verloren gegaan. We hebben het hier over de fraude in 2020. Bijna 30% van alle claims om uitkering blijkt fraude te betreffen. Het gaat vooral om beroeps oplichters die hun slag geslagen hebben en door identiteitsfraude claims voor uitkering konden doen.
  • In Californië is een trader opgepakt die een klassieke pump and dump had opgezet. Andrew L. Fassari bekend als @OCMillonaire op Twitter kocht 41 miljoen aandelen van Arcis Resources Corp. en begon deze aandelen daarna te promoten door het verspreiden van valse berichten.
  • In de VS gaat de zakelijke inkomstenbelasting omhoog van 21% naar 28%. Ook gaat de belasting voor iedereen die meer dan 400.000 dollar per jaar verdiend omhoog van 37% naar 39,6%. Wie meer dan een miljoen per jaar verdiend gaat ook 39,6% belasting betalen over winsten die op de beurs zijn gemaakt. Ook de belasting op vermogens van overleden personen gaat omhoog van 40% naa 45% als de waarde boven de 1 miljoen ligt.
  • William Ackman, een miljardair hedge fund investeerder, heeft 26,5 miljoen aandelen Coupang Inc. gedoneerd aan drie trusts. In totaal een donatie met een waarde van 1,36 miljard dollar.
  • Pure Harvest Smart Farms heeft 60 miljoen dollar opgehaald om in de Golf regio de woestijn terug te dringen. De landen in die regio zijn enorm afhankelijk van te importeren voedsel en de Corona crisis heeft ze dat goed doen voelen. Ze willen dus uiteindelijk voedsel lokaal gaan produceren en daarvoor moet de woestijn groen worden, of je moet gaan werken met kassen waarin je het klimaat zelf kan beheersen.
  • Vanavond webinar Daytrading! Kijk hier voor meer informatie
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *