LADEN

Typ om te zoeken

Neo Finance kritiek

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Neo Finance kritiek

U weet ongetwijfeld, ik vind Neo Finance een fantastische opzet.
Toch vandaag in dit artikel kritiek.
De directie heeft een besluit genomen waar ik niet zo maar blij van ben geworden. Ik leg het hieronder even uit.
Neo Finance is in Litouwen een grote partij geworden omdat ze in staat bleken snel op de vraag van de leningvrager te kunnen reageren. Door de inzet van online technieken heeft het bedrijf een bestaande lening markt overgenomen. De al bestaande leenbedrijven in de markt werden in feite door hen weggevaagd.
Sinds kort heeft Neo Finance een samenwerking gestart met een partij die maar zo één van die weggevaagde partijen zou kunnen zijn. Die Duitse institutionele belegger mag nu 50% van iedere aangeboden lening vullen en krijgt daarbij voorrang op de particuliere beleggers in het systeem.
Dat feit alleen is zo op het oog al direct negatief, maar het is niet het punt waar ik over val. (Er zijn ook positieve punten, waaronder het feit dat leningen sneller gevuld worden en klanten dus sneller vastgelegd worden en niet bij een ander sneller bediend worden.)
Waar ik over val, is het feit dat Neo Finance met deze stap haar markt nu weer voor 50% in handen heeft gegeven van één van die partijen waar ze de markt de laatste jaren juist van gewonnen heeft!
Dat lijkt me strategisch gezien niet zo slim.

Dat is iets waar ik de 27e over met de CEO van Neo Finance wil spreken. Hij is immers die groot-aandeelhouder van de beursgenoteerde aandelen Neo Finance. Wie kan je het beter vragen dan de man zelf?

Je kan hier (gratis) meekijken in de sessie
Het is 27 okt om 20:00 uur.

Meer info op https://www.p2pfinance.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *