LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 okt 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 okt 2021

  • De bank HSBC heeft een 76% hogere winst bekend gemaakt en wil nu ter waarde van 2 miljard eigen aandelen inkopen.
  • Volgens Twitter CEO Jack Dorsey zal hyperinflatie binnenkort wereldwijd kunnen gaan toeslaan. Hij zegt dat op het moment dat de inflatie in de VS op een hoogste punt in 30 jaar is aangekomen.
  • Dezelfde Jack Dorsey is ook Square CEO en hij wil dat het bedrijf zich ook bezig gaat houden met het minen van bitcoins. Het bedrijf bezit al bitcoins, maar wil nu dus ook actief gaan worden in de productie er van. Het is nog niet gezegd dat bitcoin ook in hyperinflatie tijden een goede investering is. Die test heeft de munt nog niet gehad.
  • Digital World Acquisition Corp… U had er voor vorige week nooit van gehoord. Het is de SPAC waarmee de vorige Amerikaanse president zijn social media platform wil lanceren. Twee hedge funds nemen nu hun winsten. Het aandeel steeg vorige week x10. Wat mij betreft nu een ideale short kandidaat, want dat social media platform gaat een enorme mislukking worden. Het wordt namelijk extreem saai, want het staat voor free speech, maar zonder commentaar op het bedrijf of de vorige president te mogen geven. Doe je dat wel, dan wordt je verbannen. Dat gaat dus nooit werken.
  • Terraform, een ontwikkelaar van crypto’s heeft de Amerikaanse toezichthouder SEC aangeklaagd. Ze willen dat de SEC de verdere ontwikkeling van hun platform niet langer in de weg staat. Het gaat echter om meer dan alleen deze zaak. Ze klagen de SEC ook aan omdat die volgens Terraform de eigenaren van Terraform nodeloos vernedert heeft door op een belangrijk moment (tijdens een presentatie) met de aanklachten te komen. Hierdoor heeft het bedrijf en hebben de medewerkers nodeloos schade opgelopen. De aanklachten van de SEC geven tevens aan dat de SEC hun product niet begrijpt stelt Terraform.
  • Volgens minister Yellen is de VS de grip op inflatie niet aan het verliezen. De goede lezer begrijpt dan dat de VS inderdaad de grip op inflatie aan het verliezen is…
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *