LADEN

Typ om te zoeken

Na One Coin nu Dag Coin (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Na One Coin nu Dag Coin (Tom Lassing)

One Coin bleek niet zo heel verrassend een ponzi scheme opzet te zijn. Waarom niet verrassend? Kijk naar het management en naar de techneuten binnen het bedrijf. Het management bestond uit ervaren MLM’ers. Mensen die een verhaal lekker kunnen verkopen, maar die inhoudelijk niets toevoegen en dat ook nooit gedaan hebben.
De techneuten die de cryptomunt One Coin moesten gaan ontwikkelen, waren in de sector onbekend. De vraag is zelfs of ze ooit wel bestaan hebben. Als je stelt dat jouw munt de beste van de wereld wordt, moet je dan ook niet toonaangevende experts in dienst hebben?
Daar waar een Cryptomunt in enkele weken in de markt gezet kan worden, deed One Coin er vier jaar over om ontmaskerd te worden als een Ponzi scheme. Er is nooit een echte One Coin gekomen, ondanks de honderden miljoenen euro’s die door deelnemers in het bedrijf gestopt is.
Eén van de grote Nederlandse promotors is enkele maanden geleden uit One Coin gestapt en ging naar Dag Coin.
Alleen dat zegt wat mij betreft al voldoende.
De grond werd hem te heet onder de voeten, het verhaal was te overduidelijk BS. Daarom opnieuw begonnen en overstappen naar een nieuwe opzet, de Dag Coin.
Dezelfde BS, maar nieuwe namen en geleerd van de vorige ervaring. De Dag Coin kent geen mining… Dag Coin kan zonder berekening ontstaan en is dus lekker goedkoop. Niets geen energieverspilling… Dus ‘beter’ dan bitcoin. Het is simpelweg te opzichtig een overduidelijke volgende oplichting.
Om u een vergelijking te geven: Ik geef nu papier geld uit. Ook extreem goedkoop. Om kosten en het milieu te besparen, hou ik het papier onbedrukt wit en het wordt handig uitgebracht op kleine rolletjes. U kan dan van de rol aftrekken wat u aan papiergeld nodig heeft.
Dát is de analoge versie van Dag Coin. U kent de analoge versie als WC papier. (Ik zal het maar even uitleggen voor de te blonde lezers)
Dag Coin is in de kern geen slecht idee, maar dat was One Coin ook niet. Het is alleen dat je zo’n idee moet opzetten met een partij die je 100% kan vertrouwen… Daar gaat het bij Dag Coin wat mij betreft al helemaal mis. Al het MLM tuig dat nog los rondloopt en hoopt dat justitie nog lang gaat doen over het afwikkelen van het One Coin debacle duikt nu op rondom Dag Coin. Ze willen nog één keer cashen om dan met een zak vol geld te verdwijnen.
Dat is in mijn ogen de kern van de opzet van Dag Coin.
In feite “Dag met je geld” Coin.
In die zin een prachtig gekozen naam.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *