LADEN

Typ om te zoeken

Hoe ben ik zeker van dividend? (Susan Hayes–Culleton)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoe ben ik zeker van dividend? (Susan Hayes–Culleton)

Een van de mooiste dingen van beleggen in aandelen vind ik dividend.
Dividendrendement komt per kwartaal en jaarlijks binnen op mijn rekening. Een zekerheidje in een tijd van volatiliteit. Wie al langer belegt kent echter ook het gevoel in 2008 en 2009, toen dividend werd verlaagd of soms helemaal weg viel.
Dus: hoe ben ik er zeker van dat mijn dividend in mindere tijden blijft binnenkomen?
Niemand kan de toekomst 100% accuraat voorspellen. Er is echter een uitstekende indicator om scherp te volgen.
Wat ik wil weten: verdient het bedrijf waar ik aandelen van heb meer geld dan wat ze betalen aan mij en andere aandeelhouders ? In VectorVest vergelijk ik “Earning Yield” (EY) en “Dividend Yield” (DY)? De “earnings yield” is de gerealiseerde winst als percentage van de waarde per aandeel. Dividend yield is het dividend aan aandeelhouders, eveneens als percentage van de aandelenkoers. Het is gezond dat de onderneming geld over heeft, om te herinvesteren in het bedrijf of te reserveren.
VectorVest levert elke dag de EPS (Earning per Share) en DPS (Dividend per Share) voor ieder aandeel. Om het helemaal gemakkelijk te maken, heeft VectorVest een unieke indicator: de “Dividend Safety” ratio. In een Aandelenanalyse die u gratis kan aanvragen! , ziet u staan:
De ‘DS’ laat zien hoe groot de kans is dat een reguliere koersdividend wel of niet wordt uitbetaald bij een huidige of toekomstige hogere koers.
Aandelen met een ‘DS’ boven de 75, hebben een ‘RS’ van ruim boven de 1.00 en een ‘EY’ die veel hoger ligt dan de ‘DY’. The DS-ratio gaat van 0 (geen dividend) tot 99 (structureel hoog dividend).

Voorbeeld: Op 15 januari 2018 kende het aandeel Dassault Systems een DS van 99.
Haar EY was 3.09% ofwel bijna zes maal de 0.57% dividendopbrengst DY. Dit wijst op het structureel uitkeren van dividend. Ter vergelijking, het aandeel Total Gabon (Parijs) had toen een DS van 50 en een EY van 4.63%, veel dichterbij haar DY van 2.12%.
Conclusie:
Voordat je een dividendaandeel koopt (die recent veel dividend uitkeerde), check de Dividend Safety-indicator. Om een blijvende inkomstenstroom te hebben van dividend op aandelen.

Wil je veel meer weten over hoe ik Vectorvest inzet ?
We zijn als Vectorvest Europe voor het eerst te gast bij Beursbox in Best!
Op zaterdag 17 februari (10:00 uur) leggen we precies uit wat we doen en hoe Vectorvest werkt. Maar ook hoe het voor u kan werken.
Best ligt net boven Eindhoven en is uitstekend te bereiken via de A2, A58, A50. De zaal in Best biedt ruimte voor 25 deelnemers. Toegang op volgorde van aanmelding. De toegang is helemaal GRATIS. U moet echter wel aanmelden en wel hieronder:

 
Graag tot de 17e!
Susan HayesCulleton
VectorVest Europe

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *