LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 mei 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 mei 2019

eskader, iran, oorlog

De gesprekken met China lopen weer helemaal spaak nu Trump weer heeft getweet over het toepassen van 25% invoerheffing ‘omdat de gesprekken niet de gewenste kant op gaan’. De kans bestaat dat de Chinezen het nu helemaal laten zitten.

De Amerikaanse marine stuurt een eskader oorlogsschepen waaronder een vliegdekschip richting Iran. Een uitbrekende oorlog met Iran is één van de grootste risico’s deze maand.

Hamas en Israël zijn vol in oorlog geraakt nadat Hamas honderden raketten op Israël afschoot. Waarom ze hiermee begonnen is onduidelijk. Het zal ongetwijfeld niet spontaan zijn gebeurd, maar in de westerse pers geen woord over de reden.

Het bod van Euronext op de beurs van Noorwegen is in zwaar weer geraakt nu enkele Noorde aandeelhouders bezwaren hebben laten horen.

Wederom is het verzoek gedaan om het 500 euro biljet uit roulatie te nemen. Het wordt eigenlijk alleen nog gebruikt door criminelen omdat het biljet de hoogste waarde heeft van alle papieren geldbiljetten.

Volgens Donald Tusk vormen de grote tech bedrijven als Google, Apple, Amazon en Facebook een groot gevaar voor de samenleving. Deze bedrijven zijn in staat om het gedrag van grote groepen mensen te controleren. Het is een keizerrijk onder de samenleving en als zodanig behoorlijk gevaarlijk.

In de VS hebben enkele tech bedrijven de sites en groepen van enkele ultra rechtse publicisten offline gehaald. Ik kan me er iets bij voorstellen, maar het is maar niet zo maar goed. Alex Jones heeft toegegeven dat hij volslagen gek is, dan heb je een legitieme reden. Bij anderen is de lijn minder duidelijk. Wat zijn precies de regels waar je je aan moet houden? Is kritisch zijn straks ook voldoende? Is kritiek hebben op de grote tech bedrijven zelf ook voldoende? Hoe ver mogen ze gaan in hun censuur?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *