LADEN

Typ om te zoeken

Handelen in Amerikaanse ETF’s

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Handelen in Amerikaanse ETF’s

afm, etf, poll

Eerder dit jaar besloot ik met Mooie Beursdag in een Amerikaanse ETF te handelen. Ik kon dat moeiteloos omdat ik mijn rekening vanuit de VS geopend had. De abonnees van Mooie Beursdag konden dat niet. Een prima ETF, alleen verboden voor Europeanen.
Sinds 2018 geldt de Europese verordening PRIIP. Deze verplicht aanbieders van ETF’s tot het leveren van informatie in de taal waarin zij hun producten aanbieden. Deze regel, bedoeld om beleggers te beschermen, heeft er toe geleid dat de beste Amerikaanse ETF’s van de Nederlandse markt zijn gehaald.
Dit moet weer veranderen!
Wij
Nederlandse particuliere beleggers.

constateren
Het aanbod van exchange-traded funds (ETF), ook wel indextrackers genoemd, voor Nederlandse particuliere beleggers is verschraald.
Als gevolg van de Europese wetgeving zijn beleggers verplicht om de duurdere en minder goede ETF’s te kopen dan voorheen, met als gevolg een lager rendement.
Beleggers willen dat de Europese Unie haar burgers in staat stelt om te beleggen in de beste ETF’s.
en verzoeken
dat de Europese Unie haar burgers in staat stelt te beleggen in de beste ETF’s. Daarom eisen wij dat de ETF’s die in de VS minstens een miljard dollar onder beheer hebben weer beschikbaar worden voor de landen van de Europese Unie.

https://petities.nl/petitions/amerikaanse-etf-s-moeten-weer-beschikbaar-komen-voor-eu-burgers/signatures/13872443?locale=nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *